Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karamelize şeftali ile vanilyalı dondurma

Karamelize şeftali ile vanilyalı dondurma
 

Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek en doğrusu. Şimdi şeftalilerin en lezzetli ve olgun dönemi. Kimimiz sert olanını, kimimiz sulu olanlarını severiz. Ben şeftaliyi en çok, deniz kenarında şöyle sularını rahatça akıtarak yemeyi, sonra da denize atlamayı severim. Bu şeftalili tatlıda her zaman ki, tariflerim gibi yine çok pratik ve çok lezzetli. Evde sadece birkaç tane şeftaliniz, bir kutu vanilyalı dondurmanız ve on dakikalık boş zamanınız varsa hemen denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

    3 adet şeftali, Vanilyalı dondurma, 4 yemek kaşığı vanilyalı şeker, 1 su bardağı su.

Hazırlanışı:

    Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soymadan ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye suyu ve şekeri koyun. Bir taşım kaynatın. Şeftalileri kaynayan şekerli suyun içine koyun, ocağın altını kısın. Şeftalilerin iki tarafını da iyece karamelize edin. Hazır olan şeftalileri tencereden alın, bir çatal yardımı ile kolayca kabuklarını çıkarın. Şeftaliler soğuduktan sonra, bir kaseye yeteri kadar vanilyalı dondurma koyun, üstüne bir adet şeftaliyi yerleştirin, hemen servis edin.

Dikkat edelim!

    Şeftali alırken hafif sert ve kırmızı kabuklu olanlarını tercih edin. Karamelize olurken kabuklar rengini şeftaliye veriyor, böylece çok güzel bir renk alıyor.
    Karamelize ederken şetalileri dağılacak kadar yumuşatmayın. Spatula ile rahatça alınacak kıvamda olmalı. Eğer vanilyalı şekeriniz yoksa, şekerli suyun içine 1 çay kaşığı vanilya özütü ekleyin. Madem şeftalili tarifler deniyoruz, limonlu dondurmayla hazırlanan şeftalili içeceği de, deneyin derim.
Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com
 
Toplam blog
: 55
: 2883
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uzun ve yorucu bir iş hayatı ile birlikte çok şeker iki evlat büyüttükten sonra, evde oturma hakkımı..