- Kategori
- Yemek - Mutfak
Karamelli armut tatlısı
5 adet armut
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gram ceviz içi( iri dövülecek)
5 adet karanfil
1 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet limon suyu
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket krema ya da krem şanti
HAZIRLANMASI
Armutların kabuğunu soyup içlerini temizleyelim ve ikiye bölelim. Toz şekeri ısıya dayanıklı yuvarlak borcama serperek orta ısıda ocağın üzerine koyarak rengi kahverengiye dönecek şekilde karamelize edelim. Armutları iç kısımları alta gelecek şekilde karamelin üzerine dizelim. Pudra şekeri, ceviz ve karanfilleri serpip, 15 dakika mikrodalga fırında pişirelim.
Bu arada portakal suyu ve su içinde vanilya ve nişastayı iyice karıştırıp kaynayana dek pişirelim. Ve fırından çıkan armutların üzerine gezdirerek döküp soğumaya bırakalım. Soğuduğu zaman kup kaselere karameli ile birlikte paylaştıralım ve üzerine çok soğuk krema ya da şanti koyarak kakao ile de süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun