- Kategori
- Yemek - Mutfak
Karamelli portakallı fıstıkpare
fıstıkpare
Bayram misafirlerinize ikram edebileceğiniz yapımı da kolay bir tatlıya ne dersiniz
Hayırlı bayramlar efendim.
5 kişilik
Şerbeti için;
1.5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Hamuru için;
250 gr. Antepfıstık içi
1 çaybardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım limon kabuğu rendesi
50 gr. Fındık
3 ad. Yumurta
İşe önce karamelli şerbeti hazırlamakla başlayalım.
Bunun için özellikle teflon türünde kap kullanmanızı tavsiye ederim.
Şekerin yarısını teflon kaba alın, eriyip kahverengileşene kadar kavurun. Yarım su bardağı soğuk su ilave edin ve kaynatın. Ağdalaşıp karamelize olduğunda kalan suyu ve şekeri ilave ederek karıştırarak eritin ve ateşten alıp kapağını kapatıp sıcak tutun.
Yumurtaların akını derin bir kaba alıp pudra şakeri ile iyice çırpın. Fındık hariç diğer malzemeyi ilave ederek yoğurun ve hamur yapın.
Bir sıkma kabı ile yağladığınız fırın tepsisine hamuru çeviz büyüklüğünde sıkarak dizin ve üstlerine birer adet fındık koyup, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirin.
Üzerine şerbetinizi gezdirerek dökün. Arada bir, kaşık yardımıyla tepsideki şerbeti tatlıların üzerine gezdirip dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet olsun