Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Karanfil

Karanfil
 

İNGİLİZCE- CLOVE

 LATİNCESİ: CARYOPHYLLUS AROMATİCUS

GEZEGENİ: Güneş, Jüpiter, Uranüs

ELEMENTİ: Ateş

BURCU: Koç, Aslan, Yay

SEMBOLİZMA: Hafıza güçlendirici, bolluk bereket, duru görü.

BEDENSEL YARARLARI: Mikropları öldürür, ağrıları dindirir özellikle diş ağrılarına çok etkilidir. Antiromatizmaldır, ağrıyan bölgelere karanfil yağıyla masaj yapabilirsiniz. Ateşli soğuk algınlığında terlemeyi kolaylaştırır. Doğumu kolaylaştırır. Susuzluğu giderir, bulantıyı keser ve kusmayı önler. Karanfil birçok ilacın tadını ve kokusunu iyileştirmekte kullanılır. Çiğnendiğinde ağız kokularını önler. Ayrıca afrodizyak ve depresyon giderici özellikleri sayesinde keyifle birçok yemeğe eklenebilir.

TARİHÇESİ: Anavatanı Baharat adaları Filipinler’dir. Eski Mısır mezarlarının duvarlarında ipe dizilmiş karanfil resimleri vardır. Karanfili tedavi amaçlı ilk kez Bingenli Hildegard yer vermiştir. Hekimler Avrupa’da koleranın ve vebanın yaygın olduğu dönemlerde boyunlarına karanfilden yapılmış kolye takar, hasta muayenesinde dudaklarının arasında bir karanfil tutarlardı. Hastayı muayene edip yanından ayrıldıktan sonra da karanfil çiğnerlerdi.

KARANFİL YAĞI HAZIRLAMA: Bir kavanoza karanfil doldurulur. Üzerine bitkiyi iyice örtecek kadar zeytinyağı ilave edilir ,2 hafta güneşte ya da sıcak bir yerde durduktan sonra süzülüp tekrar aynı yağın içine yeni bitki eklenir. 2hafta daha bekletilir. Arada çalkalamakta fayda vardır. Bu süre sonunda süzülen yağ şişelenir. YAN ETKİLERİ: Yüksek miktarda kullanıldığında zararlıdır. İçerisindeki yüksek miktardaki eterli yağ epitel dokuyu tahriş eder.

 KARANFİLLİ KIŞ ÇAYI: 1 fincan sıcak su +rezene +Bir parça meyan kökü + 1 kaşık ıhlamur+ 1 adet çubuk tarçın+2 adet karanfil+ 1 çay kaşığı bal Tüm malzemeler sıcak suyun içine atılır demlenir süzüldükten sonra bal ilave edilir.

*.Karanfil yağından sabun üretiminde mikrop öldürücü olarak yararlanılır

 
Toplam blog
: 26
: 637
Kayıt tarihi
: 10.09.17
 
 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Uzman Doktor. Academy od Memphis/doctor Alanlar: Tıp, ..