Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '09

 
Kategori
Öykü
 

Karanlıklar içindedir

Karanlıklar içindedir
 

Geceydi,

Hafiften esen rüzgâr ile gelen serinliğin altında düşünen, yaratan insanlar vardı, kalemlerini oynatan... Ansızın yırtılmış bir kefenin içinden çıkıyorcasına etrafı kaplıyordu tüm sessizlikler, asabiydiler, düne lanet yağdırıyorlardı. Biri hariç tüm odalarda hüzün vardı. Pek az kişi dışarıya çıkmaya cesaret etti.

Ağlıyordu, hüzün vardı gecede, beklenmiyordu, ürkenler vardı, kapkara yaşanmışlıklar korkuyla mavimtrak bir günü bekliyordu. Herkes kendi hikâyesini yazıyordu; sürüklenişlerini, tükenişlerini, kazanışlarını, eylemlerini. Ve tüm kavgalarını içine alan birçok hikâye yazılıyordu, çoğu ölümle bitiyordu bu gece.

İlerledikçe gece, kırılan kalemler oldu. Alevler çıkıyordu. Herkesin sevdiği şarkı tüm dillerde ortak bir sesle hayat buluyordu. Odaların dışında bulunan aynada son bir kez kendilerine bakma şansını yakalıyorlardı. Kendi yüzlerinde olan hüzün, hikâyelerinde de vardı.

Bu kez her şey çok garipti. Anlam verilemeyen suskunluklar vardı. Tüm hikâyeler aynı sonla bitiriliyordu; biri dışında!

Farklı hikâyelerde yazılmıştı varolan korkular, iğrençlikler... Odaların ışığı teker teker sönüyordu ve birinin ışığı hiç sönmedi.

Ertesi sabah, ışığı yanan odada ayakta bekleyen adam pencereye yaklaştı. Aşağıya baktı. Olanların hiç birine anlam verememenin üzüntüsüyle masanın üzerinde duran kâğıda istifasını yazmayı denese de bu cesareti kendinde bulamadı. Geçmişinin karanlığının verdiği hırsla cama yaklaştı. Hayatını anlamlandırmak için artık çok az zamanı kalmıştı. Odanın dışındaki aynada kendine bakıyordu.

Ve cadde kenarındaki kanlar hızla kurumaya başlıyordu. Yiten belki de sadece bir geçmişti.

 
Toplam blog
: 11
: 420
Kayıt tarihi
: 05.09.09
 
 

Sakarya Üniv işletme yönetimi yüksek lisans mezunuyum. Bankacı olarak çalışmaktayım. Zamanımın bü..