Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '09

 
Kategori
Sinema
 

Karanlıktakiler filmi

Karanlıktakiler filmi
 

Çevrenizde bir ruh hastası görseniz, 'deli' der, geçer misiniz, yoksa ' hayat ona hangi çirkef yüzünü gösterdi de bu hale geldi' diye şöyle bir düşünür müsünüz? Çağan Irmak Babam ve Oğlum ve Issız Adam Filmlerinden sonra daha zor ama yine hayatın içinden bir konuyla karşımıza çıkıyor bu defa ve bizi 'hiçkimse göründüğü gibi değildir, önyargılarınızın esiri olmayın' dercesine şöyle bir sarsıyor.

Meral Çetinkaya ve Erdem Akakçe'nin anne oğulu canlandırdığı Karanlıktakiler Filmi'nin yönetmen ve senaristi Çağan Irmak.Kendisi senaryoyu komşularından etkilenerek yazdığını söyledi.Film ilk kez Montreal Film Festivali'nde gösterildi ve çok beğenildi.

30lu yaşlarını geçmiş, bir reklam ajansında ofis boy olarak çalışan Egemen, aklı gelip giden, sık sık halisünasyonlar gören, paranoya krizi geçiren anne Gülseren, filmin ana kahramanları.Filmin ilk yarısında anneye ve oğluna karşı tutumuna öyle sinir oluyorsunuz ki, bu kadın ölsün artık diyecek noktaya geliyorsunuz. Ama 2.yarıda öğrendikleriniz anneye karşı duygularınızı bir anda değiştiriyor.

Karanlıktakiler Filmi'ndeki ev ve iş yeri sahneleri iki ayrı dünya gibi.Egemen'in patronu Umay Hanıma (Derya Alabora) karşı beslediği karşılıksız aşk, çok insani bir biçimde yansıtılmış sahneye. Erdem Akakçe o kadar doğal ve gerçekçi oynuyor ki etkilenmemek elde değil.

Karanlıktakiler Filmi, finaliyle sizi sevinç ve keder arasında götürüp getiriyor. Daha fazla detay vermeden bu filmi izlemenizi tavsiye ediyorum. Siz de filmi izledikten sonra, aile, komşu, çevre ilişkilerinizi mutlaka bir şekilde değerlendireceksiniz.

Mehtap Dalayman

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 68
: 4043
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

İ.Ü.Alman filolojisi mezunuyum. İlle de sanatsal faaliyet diyorum...