Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '20

 
Kategori
Güncel
 

Karantina Aşkları Bitiyor mu?

Karantina günlerinde aşkı doyumsuzca yaşayanlardan mısınız? Aşktan soğuyanlardan mısınız?

Biliyorum çok zorlu bir süreçten hepimiz geçiyoruz ve hiç alışkın olmadığımız bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde herkesin kendine göre bir gel git psikoloji sendromu içinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Ruh durumumuz hepimizin altüst oldu. Ne kadar çok pozitif yaklaşsak da bu süreçte evde kekler, börekler, ekmekler yapsak da, çocuklarımızla ilgilensek de ilk önce kendimizi unutuyoruz. Özellikle de kadınlar... Neden mi?

Normal zamanda süslenip püslenip dışarı çıkar, bir havayı alır, kendimize gelirdik ama şu dönemde özellikle evli olan kadınlardan en çok duyduğum şey sıkıldım, bunaldım, kendimi çok çirkinmişim gibi hissediyorum, eşimden soğudum, onun bana karşı yaklaşımı gerçekten hiç iyi değil. Acaba beni eskisi kadar sevmiyor mu? Eskiden çocuklarla daha bir ilgiliydi, şimdilerde çocuklara da bir ilgisi yok. Aynı yatakta bile yatmaz olduk vb. şeyler.

Sizce bu karantinadan mı kaynaklı yoksa sizden mi? Yoksa her ikisi de buna dahil mi?

Karantinanın tabii ki büyük bir etkisi olsa da söylediğim gibi biz kadın olduğumuzu unutuyoruz. Evde tamamı ile hepimiz kendimizi saldık. Artık bakım bile yapamıyoruz. Eskilerde bu kadar çok bakımı yapılabilecek ürünler, malzemeler yokken bile kadınlar evde süslenip eşlerinin karşına güzel çıkabiliyorlardı. Birazda sabır ile de alakalı tabi… Ben sizin yerinizde olsam tabi geçinmeye gönlünüz varsa ilk önce kendinize bakın derim. Unutmayın ki siz iyiyseniz karşımızdakilerde iyi oluyor. Unutmayın, siz nasıl sıkılıp bunalıyorsanız, eşiniz veya sevgiliniz de aynı şekilde sıkılıp bunalıyor.


Her zaman ilişkilerle ilgili şunu söylemişimdir. “Çok iç içe olmak mutluluk getirmez.” Aynı evde olsanız bile kendinize farklı alanlarda kafa dağıtma programları yapabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onlarla ilgilenebilir, birlikte de planlar yapabilirsiniz ama şunu unutmayın; “Siz o evin kadınısınız, evi yöneten sizsiniz dolayısı ile eşinizi de yöneten sizsiniz.” Bunun için; akıl ve ruh sağlığı en üstün varlıklarız diye kendinizi telkin etmelisiniz. Çünkü kadın olmak büyük bir ayrıcalık ve biz kadınlar her şeyin üstesinden gelebiliriz, yeter ki isteyelim.
Öyle değil mi? İstedikten sonra yapamayacağımız hiçbir şey yok! Kendinize bakın, mesela bugün yemek yapmayın dışarıdan söyleyin, temizlikte yapmayın süslenin, çocukları erken uyutun. Eşinizle veya sevgilinizle ilk tanıştığınız günlere dönün. Eski anılarınızı canlandırın ve güzel bir gülümseme gelsin yüzünüze. Unutmayın en güzel mutluluk bugünlerde de gülümseyebilmekte. O yüzden karamsar bir ruh halinden sıyrılıp kendinizi ilişkinizden soğumaya sevdiğinizden ayrılmaya ve sıkılmaya sakın programlamayın. Unutmayın bu zor günlerde geçecek ve her şey eskisinden çok daha iyi çok daha güzel yaşanacak…

 

 
Toplam blog
: 10
: 18763
Kayıt tarihi
: 05.10.16
 
 

Türkiyenin ilk dijital dergisi Evos Angels kurucularından, Türkiyede dijital yatırımların öncüsü ..