Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Karar verirken duygularımızı nasıl yönlendirebiliriz.

Karar verirken duygularımızı nasıl yönlendirebiliriz.
 

Karar vermek zorunda olduğumuz: ya biri ile yaşamak ya da sadece onu duygularımızla arzulayıp düşüncenin ufkunda bırakmak. İnsan sahip olduğu her şeyi arzulayamaz, bu da doğanın fiziki yapısına aykırıdır. Karar vermek bireylerde duygudan gelir. Duygu: İnsan ruhunun önemli bir öğesini oluşturur ve içinizdeki ruhsal faaliyetlerle beraber diğer tüm biçimleri ile bağlantı içindedir.

İşte, güzel beraberlikler bir gün çıkıp gelse de mümkün olan en güzel kızla evlenmiş veya sevmiş olsanız da bile, sizleri sürekli aşırı bir güç bir afrodizyak etkisi yapacak yeni bir yabancı olacaktır. İşte hayat boyu sizlere güven veren kişi veya kişiler bir gün olup sizden ve sizlerin bir daha sevemeyeceği veya bir yol ayrımına doğru gider.

Karar aşamasındaki bireyler diğer taraftan duygularından özlü bir biçimde, söz konusu faaliyetlerin başarı olup olmadığını, insanlar üzerindeki etiketinin uyulup uyulmadığını aktifsel duygulardan olum yönde de etkiler. Bireyler sosyal acıdan geldiği noktaya aşk ve sevgi karar aşamasında kendini ikinci planda hissettiğini görürler. İleriki aşamalarda daha çok mantıklı bir evlilik ve para ön plana çıkıyor. Birde buna bireylerin eğitim ve kültürel boyuta ekleniyor.

İşte karar verirken, yâda bir ilişki yaşanırken hem kendine saygı, hem de karşı tarafa da saygı göstermelidir. Ayrılıklar bu dünyada son nokta değildir. Bütün dertler, yeniliğe karşı koymadıktan sonra içindeki çocuksu yeteneklerinde yok olup gider. Karar aşamasında ki bireyler geleceğini düşünüp hareket etmelidirler. Yoksa geleceğin içindeki olasılık cazibesindeki henüz bilinmediği şeylerin kendisini rahatsız eder durur.

Duygusal aşk veya duygusal sevgi sonunda mutlu olmak için ödünler verirken bazen de, mutlu olmak için güvene bireyler ihtiyaç duyarken. Bazen de aşk olmak için içerlinde güvensizliklere ihtiyaç duyarlar. Buradaki aşk, güvensizlikleri karar aşamasında bireyin aslında sevmediği boyutu da ortaya çıkmaktadır. Karar aşmasında mutluluk güvene, aşk ise içindeki kuşku ve tedirginliklerle doludur.

Sonuç olarak bireyler evliklerde mutluluk ararken içlerinde düştükleri durumun bazen tasarladıkları gibi gitmemektedir. Bazen ise çok mutlu sonlara varılmaktadır. Mutlu olmanın yolu aşk değil. Karar aşamasında evliklerde tasarlanan aşamada aşkın görkemliği değil de günümüzde para ve kariyerler ön planda kendini göstermektedir. Dürüst bir gelecek için içinizdeki duyularınızı seçerken sansürlerden uzak durunuz. Karşı taraf için var olan ikilemlerinizi ise ifade ederek bir dürüstlükten yol alınız

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..