Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Kararı Denizli verecek

Kararı Denizli verecek
 

Denizli


Önce kim bitecek?

Beşiktaş’ın M. United’ı yenmesi sürpriz olmaz; bu yorumu, yalnızca Liverpool galibiyetini esas alarak yapmıyorum. Beşiktaş’ın kadro yapısını dikkate alıyorum. Beşiktaş, yerleşik oynamayı iyi bilen oyunculardan kurulu bir takım. Fenerbahçe, bu oyunu iyi oynadığı için, Oftaş ile ancak berabere kaldığı maçın üç gün sonrası Inter’i yenebiliyordu. Bu nedenle, Galatasaray yenilgisini esas almamak gerekir; ama bu olumlu yönde bir belirleyici olabilir; çünkü, bu yenilgi zaten rakibi küçümseme eğilimine sahip olan M.United’lı oyuncuların Beşiktaş’ı artı küçümsemesini ve maça yeterince konsantre olamamasını sağlayabilir.

Fink-Ernst ikilisi, savunmanın önünde, iyi bir Avrupa takımında etkili savunma oyununun içinde yer alabilecek oyuncular. Tello, Holosko, iyi bir Avrupa takımının kanat hücumcuları olarak, hem hücum, hem savunma görevlerini yerine getirebilecek iki oyuncu. Tabata, iyi top kullanabilen bir takım oyuncusu; Denizli’nin oyuncudan beklentisi gerçekçi olursa, katkı sağlayabilir. Önde, fırsatçı Nobre. Ligin standardının yükselmiş olması, burası Ş.Ligi, “Neyin fırsatı?” sorusunu akla getirebilir; çünkü, ligimizde bile yeterince fırsat bulamıyor. Sorunun yanıtı “gevşeme eğilimi olan bir M.United savunmasının vereceği fırsatlar” olabilir.

Köybaşı, Kaş bek pozisyonunda iyi oyuncular. Stoperler de iyi. Ferrari-Sivok ligimiz içi performanslarıyla güven verdiler; iki oyuncunun da İtalya ligi patentli olması, Sivok'un Milli Takımıı'yla da uluslararası deneyimi olan oyuncu olması Beşiktaş için şans. İyi performansları, Ernst ve Fink’li oyununun savunma gücü ile de ilişkili. Tek, daha doğrusu çift sorun Rüştü, Nihat; oyuncu kazanma merakı, Rüştü ve Nihat'a bu maçta da şans verilmesine neden olabilir. Bu koşulda, rakibin gevşekliği bile bir işe yaramayacaktır. Türkiye’de bir oyuncuyu oyundan alırken, oyuna sokarken, ilk on bir şansı verir ya da vermezken, hep, oyuncuyu “bitirip bitirmeme” kaygıları devreye girer; “bitmeye” bu kadar elverişli oyuncuların olduğu, ya da olduğu sanıldığı başka bir ülke var mı, bilmiyorum. Bir oyuncunun morali bozulabilir; ama morali her bozulduğunda, oyuncunun “biteceği” korkusunu yaşayan teknik direktörler, "bitikleri" sahaya sürmeye devam ediyor ve takımlarını “bitiriyor”. Bakalım Rüştü-Nihat mı, Beşiktaş mı önce “bitecek”?: kararı Denizli verecek.

futbolteknik@hotmail.com

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..