Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kararsız seçmenler

Kararsız seçmenler
 

Her türlü duruşunda, hukuku ön plana alacak, gerçek bir hukuksever programı olan, bir siyasi parti var mı acaba? Ben kendi adıma böyle bir siyasi parti göremiyorum. Benim gibi düşünenler varsa, sanırım "kararsızlar" denilen kesimi oluşturuyoruz.

Kendi isteklerinde hukuka uygun davranışlar gösteren AKP, hukuk konusunda ve AB konusunda, diğer siyasi partilere göre daha iyi bir duruş sergiliyordu.

İçten içe kadrolaşma hareketleri, okul müdür ve müdür yardımcılarının sınavla atanma esasını da kaldıran yönetmelikle de iyice su yüzüne çıktı. Ülkemizin, 1919 yılındaki gibi tehlikede gösteren "tedbir alınması gerekir" diye yapılan açık seçik silahlı çağırılarda ve 301 konusunda sesini gerektiği kadar çıkaramamıştır.

Türban sorunu, AB mahkemelerinde reddedilince, AB konusunda da eski hevesi kalmamıştır. Şemdinli' de karanlık sulara gömülen AKP'nin, hukuk önündeki bataklık macerası, rahibin öldürülmesi, Hırant Dink ve Malatya cinayetlerinde hukuku yeterince çalıştıramaması, muhtıra ile iyice gömülmesine yol açmıştır.

Kendi yarattığı, hukuku pas geçme beceriside, oyunun sona ermesini sağlamıştır. Şimdi, diğer siyasi partilerede, yaptığı hukuka uygun davranışlar gösterme çağrısınıda, en azından böyle düşünenler duymayacaktır. Yinede siyasi partiler arasında, hukuka en yakın duran parti görümündedir.

En güçlü muhalefetimiz olması gereken CHP ve yöneticileri, bu olaylar konusunda hep suskun kalmışlar, adeta muhtırayı destekler bir duruş sergilemişlerdir. Demokrasiyi ilke edinmeyen bu parti, hukuk konusunda da sınıfta kalmıştır. Agresif görüntü veren genel başkanları da sandıklar açılınca, bir seçim dahi kazanamadan, belkide siyasi yaşamına veda etmek zorunda kalacaktır.

CHP dahil diğer tüm siyasi partilerin, ne bir çalışma programları var, ne de olaylar karşısındaki duruşları var. Seçime katılacak yirmi bir partinin, hangisinin diğerinden farkı var, anlamış değilim.

Şimdi birleşme çabaları var. Fakat bu durum neyi değiştirecekki. Hangi parti AB taraftarı? Hangi parti önce hukuk diyor? Hangi partinin ekonomi konusunda, diğerinden farklı bir görüşü var? Hangi parti, cinayetler konusunda net bir duruş sergiliyor? Hangi partinin uygulayacağı bir programla, cebimize giren para miktarı dahada büyücek? Hangi partinin PKK ve Kuzey Iraktaki oluşum konusunda farklı bir yanı var?

Sadece Cumhuriyet mitinginde var bir farklılık. Şimdi bu kalabalığı oya çevirmeye çalışıyorlar. Fakat tarih bu mitingleri, kutuplaştırma gayretleri olarak değerlendirecektir. Umarım ileriki yıllarda, hala tedbirleri alınmayan, İstanbul depremi, yolsuzluklar, geçmiş dönemlerde kendi kendimize yaptığımız, kendi memleketimizde oynadığımız oyunlar, üzerine böyle mitingler düzenlenir. Ya da hayat standardının, neden hala Yunanistan'ın çok çok altında kaldığımızın hesabı için mitingler düzenlenir. Demokrasinin açılımında olan, laiklik konusunda değil.

Bu yüzden ben; oy verecek siyasi bir parti arıyorum.

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..