Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '21

 
Kategori
Futbol
 

Kararsızlık Pahalıya Patladı

Avrupa Kupaları’nda mücadele eden takımların, hafta sonu kendi liglerinde kadro rotasyonu yapmaları gayet doğal bir şey. Ancak rotasyonda kullandığınız oyuncularda sezon başından beri hiçbir gelişme olmuyor ve o maçlarda puan kaybediyorsanız bir sorun var demektir. Bu durumda ister istemez hem teknik direktörün bu oyuncuları gereği gibi hazırlayıp hazırlayamadığı hem de bu futbolcuların gerek mental gerekse de fiziki açıdan hazır olmak için bir çaba sarf edip etmedikleri sorgulanır.

Babel, çok kötü bir maç çıkartmadı. Sırtı dönük top alıp bunu kullanabilen tek, Kerem’le birlikte hücumda tehlike yaratabilecek ikinci oyuncuydu. Oyundan çıkmadan hemen önce direkte patlayan şutunu daha önceki dakikalarda da denemeliydi.

Gelgelelim bir türlü vasatın üzerine çıkamıyor Babel. Kendi rahatlığından mı, futbolun artık onu bırakıyor olmasından mı, bu haliyle takımda kendisine sağlanan rahat ortamdan mı, bilinmez…

Emre Kılınç deseniz, tamamen kayıplarda. Deplasmandaki Trabzonspor maçında attığı iki golden sonra kulübeye çekildi ve o günden beri de sürekli geriliyor…

Galatasaray’da daha başka oyuncular için de bu performans değerlendirmesini yapabiliriz. Sormak lazım, sorun kimde?

Elbette Fatih Terim’e getirilecek tek eleştiri bu değil. Karagümrük maçı özelinde tercihler ve oyuncu değişiklikleri anlamında da bir takım şeylerin incelenmesi gerekiyor.

Tutuk geçen ve ileride biraz presle rakibin çözülebileceğinin anlaşıldığı ilk yarının ardından üç değişiklikle başlaması gerekirdi ikinci yarıya Fatih Terim’in. Diagne, Morutan ve Feghouli ikinci yarının başında sahada olmalılardı. Fakat Fatih Terim, ilk yarıdaki kadro ve oyunla başladı ikinci devreye ve sanki kuralmış gibi 62’de müdahale etti oyuna. Lakin o kadar kafası karışıktı ki Terim’in, ne yapacağına karar veremedi. Halil Dervişoğlu’nun yerine Mostafa Mohamed’i sürdü sahaya ama Emre Kılınç’ın yerine düşünüp soyundurduğu Feghouli’yi, tabelada numaralar yandıktan sonra oyuna almaktan vazgeçti.

O dakikaya kadar hiçbir varlık gösteremeyen Emre Kılınç’ın, o andan sonra hangi olumlu katkıları yapacağını düşünerek sahada tuttu acaba Fatih Terim?

Gelgelelim tecrübeli teknik adam ne düşündüyse o yansımadı sahaya ve Emre Kılınç’ın hatası ile geriye düştü Galatasaray ve ondan sonra yapıldı Emre Kılınç- Feghouli değişikliği!

Daha sonra Diagne ve Morutan’ın da oyuna girmeleriyle hücumda daha etkili bir Galatasaray izledik. Nitekim Mostafa Mohamed, Diagne ve Feghouli varyasyonu sonucunda Mostafa Mohamed ile gelen golle beraberliği yakaladı sarı- kırmızılılar! Hem de Mostafa Mohamed’in rakip defansa yaptığı pres sonucu gelişen bir atakla!

UEFA Avrupa Ligi’nde, Şampiyonlar Ligi ayarında bir grupta lider Galatasaray. Ama Türkiye Süper Ligi’nde aynı başarıyı gösteremiyor. Elbette bunun nedenleri daha ayrıntılı bir şekilde incelenebilir. Lakin yukarıda saydığımız türden hatalar sarı- kırmızılıların puan kaybetmelerine neden oluyor. Bu da Cim Bom’u şampiyonluk yarışında geriletiyor. Derbide mağlup olduğu Beşiktaş’ın üç puan kaybettiği haftada mutlaka kazanması gerekirdi Galatasaray’ın.

Francesco Farioli, dikkat çeken genç bir teknik adam. Bu maçta da Bertolacci hamlesiyle gole ulaşmayı ve öne geçmeyi başardı. Bakalım Farioli, yolu Türkiye’den geçen önemli teknik direktörler arasındaki yerini alabilecek mi?

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..