Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Karasu Plajı'nda bir cübbeli

Karasu Plajı'nda bir cübbeli
 

Görsel evrensel netten alıntı


Efendim rivayetler, söylentiler, duyumlar aldı başını gidiyor. Bunların hangisi doğru, hangisi yanlış, kimi yalan, kimi gerçek, kim kimin elini tutuyor, kim kimin ceketini yırtıyor, kim kimin ceketine yama olmak istiyor belli değil.

Çatı adayı: 

Ekmeleddin Bey’in karşısındaki aday derenin akışını, suyun derinliğini çok iyi bildiği için paçalarını dizden yukarıya kadar sıyırmasını da biliyor. 

Ekmeleddin Bey ise bu dereden henüz yeni geçecek, suyun derinliğini ve derenin akışını bilmediği için paçalarını dizden aşağı sıyırırsa kaza geçirebilir.

Ekmeleddin Bey dereyi ve akarsuyun derinliğini şimdiden kontrol etse yararına olur.

Sakarya’nın Karasu ilçesi:

Sakarya'nın Karasu halk plajında güneşlenen kadınlara “ kapanın, kadınların tesettürlü olmaları gerekir, günah işliyorsunuzuyarısını yapan plaj meraklısı cübbeli şahsın 72 maddelik dini içerikli bildirisinden bazıları şöyle sıralanmış.  

Hanım tesettürlü olmalıdır. Kadın çalgılı düğünlere gitmemelidir. Yol ortasında insanların gezdiği yerde oturmamalıdır. Fal baktırmamalı. Zorunlu olmadıkça alışverişi kocasına yaptırmalı, kocasından izinsiz dışarı çıkmamalıdır. Kaşını aldırması, saç ektirmesi ve estetik yaptırması haramdır. Pantolan giymemelidir. Yabancı erkekle tokalaşmamalıdır. Evde köpek beslemek haramdır. Terlikle gezmemeli, Müzik dinlememeli.

Plajda bulunanlardan bazıları cübbelinin plajdakilere kumpas kurmak istediği rivayet edilsede, söylenti tahminlerin ötesini geçmemiştir.

Bir melleketin nasıl yönetildiğini anlamak mı istiyorsunuz ; Onun müziğine kulak veriniz. Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum vardır, orada adalet ve erdem hüküm sürerer. Bir milleti tutsak etmek isterseniz, onun müziğini çürütün. ( Konfüçyüs )

Belki de cübbeli dördüncü Hatun aramaktadır.  

Cumhurbaşkanlığı seçimi:

Seçim tam da deniz, yayla ve tur dönemlerine denk gelmektedir. Daha şimdiden bazı seçmen ailelerde kavgalar, gürültüler başladı. Hanımların bazıları beylerine Bey, bey geçen sene denize gitmedik bu yıl da denize gitmesek derhal boşanma davası açacağım “ diye tehditler savuruyorlarmış.

Hanımlarını çok seven beyler ise boşanmayı asla kabul etmeyeceklerini, seçim günü bir yolunu bulup hem hanımlarını, hem de Cumhurbaşkanı adayını nasıl memnun edeceklerini kara, kara düşünmeye başlamışlar.

Kavga etmeye, boşanmaya gerek yok bunun için çalışmalar devam ediyor. Bu konu için evliliğin temelini yıkmayınız.

Balyoz davası:

Balyoz davasının temeli çökünce komutanlar bir, bir tahliye oldu. Sonradan kurulan ikinci ordu polis kuveti böceklenip kumpaslaşınca güveni yitirdi. Esas ordu, yani ülkenin tek askeri ordusu yeniden güven kazandı bu kez gökten yere düşmemiş kar misali pak oldu.

Yanlışı terk edip geri dönmek bile artı sağlar.

Türkiye’nin liderliği:

Türkiye'nin liderliğini sınamak için Arap elitleriyle yapılan ankete göre Türkiye bölgenin lider ülkesi görünmektedir. Bu durum memnuniyet vericidir. Türkiye’yi  arkadan takip eden ülke ise İran olarak belirlenmiştir.

Türkiye’yi lider ülke gören ülkeler sırasıyla Irak, Suriye, Tunus, Libya, Mısır, Lübnan, İsrail ve Filistin olarak bildirilmiş. Bu gün itibariyle Türkiye Yüzde 33 lider durumda, on yıl sonra bu oran yüzde otuz beş’e çıkacakmış.

Akıbetleri meçhul ülkelere teşekkür etmek gerek. 

Türkiye'nin önemli konulardaki sıralaması: 

Ekonomi ve Gıda güvenliği sıralamasında 109 ülke arasında 39. sırada yer almış.  En iyi ülkeler listesinde ise 52. sırada bulunmaktadır. Yüksek nüfuslu ülkeler arasında ise 16. sırada.

Sağlık listesinde ilk 10. sırada değil. En iyi ekonomi listesinde 10. sırada değil. Eğitim listesinde ilk 10. sırada değil. Eğitimde orta gelir seviyesine sahip ülkeler listesinde ilk 10. sırada değil. Gelir seviyesinin yüksek olduğu ülkeler listesinde ilk 10. sırada değil. Kişi başına düşen gelirin az olduğu ülkeler listesinde 10. sırada değil.

Bıktık usandık hep  aynı yerde saymaktan, ilk ona girek dedik giremedik.

Hiç merak etmeyin, eninde, sonunda uzak değil yakında, yani 2023 yılında tüm konularda ilk 10. sıraya gireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

   

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..