Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Karatay Diyeti Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Karatay Diyeti Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
 

karatay diyeti


Günümüzde insan sağlığı açısından oldukça tehdit edici bir unsur haline gelen fazla kilo sorunu birçok insanın yakındığı konulardan biri olmuştur. Beraberinde birçok hastalığın oluşmasını sağlayan obezite veya fazla kilolar ciddi fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Bu nedenle uzmanlarımızın önerdiği en iyi yöntem dengeli ve yeteri kadar beslenmek ve düzenli olarak spor yapmaktır. Oldukça önemli uzmanlarımızdan olan Canan Karatay bu konu hakkında büyük araştırmalarda bulunmuş ve ideal kiloya ulaşmak için karatay diyeti adlı bir diyet listesi oluşturmuştur. Zayıflamak için sizlere bu makalemizde karatay diyeti nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir bunlardan bahsedeceğiz. Canan Karatay’ın söylemine göre bir diyet değil yaşam biçimi olan bu beslenme şekli ciddi kilolar vermenizi sağlayacaktır.

Karatay diyeti Canan Karatay’ın yaptığı araştırmalara göre belirli kurallar içermektedir. Hamur işi ve yüksek şekerli meyveler diyet içerisinde kesinlikle tüketilmemelidir. Karatay’ın araştırmalarına göre bir dilim ekmeğin üzerine kaç tane küp şeker sığıyorsa bir dilim ekmekle o kadar küp şeker yenmiş olmaktadır. Bu nedenle oldukça yüksek bir kaloriyi bir dilim ekmekten rahatlıkla almak mümkün olacaktır. Karatay diyeti için önemli olan besinler özgür bir şekilde yetiştirilip beslenen tavuklar ve özellikle balıklardır. Bunun yanında kebap ve baklagil ürünleri ekmeksiz bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Diyetinizi uygularken dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise amacınız hiçbir zaman sık sık yiyip az yemek değil 3 öğün halinde beslenmek olmalıdır. Özellikle kahvaltı öğününüzü kuvvetli bir şekilde yaptığınızda gün içerisinde acıkmamış ve ara öğün olarak vücudunuzdaki yağları enerji olarak kullanmış olacaksınız. Karatay diyeti uygulanırken en son öğünü akşam saat 20.00 da tamamen bitirmiş ve bundan sonra bir şey tüketmemeniz oldukça önemli olacaktır.

Karatay diyeti sayesinde hayatınız beslenme açısından düzene girecek ve sağlıklı bir şekilde beslenmiş olacaksınız. Diyet içerisinde bulunan besin içerikleri sayesinde vücudunuz rahatlayacak ve daha dinç, daha güçlü olduğunuzu göreceksiniz. İnsülin direncinin kırılmasını sağlayarak zayıflamayı gerçekleştiren bu diyet sayesinde sağlıklı bir şekilde kilolarınızdan kurtulabileceksiniz. Karatay diyeti sık sık yemek yemeyi tamamen reddetmekte, az ve kuvvetli yemeyi benimsemektedir. Diyet için oldukça önemli olan insülin hormonu yağların depolanmasını sağlayan bir hormon çeşididir. Bu nedenle insülin direncinin artmasını sağlayan ekmek ve hamur işi diyet için uygun değildir. Her yemek yendiğinde yükselen insülin sık sık yemek yediğinizde daha çabuk acıkmanıza neden olacaktır. Bu nedenle az öğün ancak kuvvetli yeme ile bu diyeti uygulamanızda fayda vardır.

Canan Karatay kimdir

1 haftalık karatay diyeti listesi: http://diyetlerim.org/karatay-diyeti-listesi/

 
Toplam blog
: 12
: 9322
Kayıt tarihi
: 12.01.14
 
 

Zayıflama ve spor delisi bir de BJK aşığı... ..