Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Karayalçın Aday Gösterilirse

Karayalçın Aday Gösterilirse
 

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı adayı olarak Murat Karayalçın'ı mı aday gösterecek yoksa Kemal Kılıçdaroğlu mu adaylığını açıklayacak henüz bilinmemekle birlikte erken seçim startı verildiğine göre yarından tezi yok aday konusunun netleştirmesinde yarar görmekteyim.

Geçmişte siyaset kulvarında oldukça geniş yelpazede kendini kanıtlamış olan Karayalçın'ın aday gösterilmesi durumunda sağ seçmenden dahi oy alabilecek kapasitede olduğunu düşünerek Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması durumunda başta neredeyse siyasi kamplaşmaya doğru gitmekte olan ülkenin gidişatına dur denileceği gibi dış politikadan tutunuz ülkenin adalet konusundaki çözümsüzlüklerin çözüme ulaşması zeminine oturabileceğini düşünmekteyim.

Karayalçın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı sonrasında dışişleri bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerini üstlenmiş siyasi birikime sahip dürüst politikacılardan biri olduğunu biliyoruz.

Bu erken seçim Kılıçdaroğlu'na büyük sorumluluk yüklemekle birlikte seçimleri alabilmesi için hem çok çalışması gerekli hem de seçmene seçmen olduğunu hatırlatabilecek vaatlerde bulunması gerekmektedir.

Ülkenin bulunduğu bu kısırdöngülü şartlarda, bu sığ düşüncelerin hakim olduğu ortamda CHP'nin seçimleri kazanamaması için hiç bir sebebin bulunmadığını düşünüyorum. Böyle bir ülke profilinde CHP oyları süpürmesi gerekir!

Nedenini söylemeye çalışayım..

En önemli nedenlerden biri, alternatif bir siyasi partinin bulunmayışından ve seçmeni etkileyecek söylemleri ve vaatleri olmayan bir ana muhalefet partisine sahip olunduğundan dolayı seçmenin sürekli olarak mevcut iktidar partisine yönelmesi dir.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri değil, en önemli seçimi olacak olan önümüzdeki erken seçimlerde ana muhalefet partisinin çok önemli argumanlara sahip olması gerekmektedir.

Somut verilere dayalı inandırıcı vaatler ile yola çıkılırsa CHP'yi kimse tutamayacaktır.

Kılıçdaroğlu, adalet sistemini nasıl evrensel boyutlara taşıyacağını seçmene izah etmelidir. 

Ülkenin en önemli sorunu haline gelmiş olan ekonomi dar boğazını ne şekilde aşabileceğini somut ve inandırıcı göstergelerle anlatmalıdır seçmene..

Asgari ücret konusu adeta 'yangında birinci derecede kurtarılması gereken demirbaş' misali en önemli argumanı olursa inanınız MHP seçmeninden de oy alabilir çünkü herkesi ilgilendiren bir konudur asgari ücret konusu!

Tüm bu söylemlerim CHP'nin seçimleri kazanması üzerinedir..

Ama önce Kılıçdaroğlu seçimleri kazanacağına kendisinin inanması gerekmekte ve iktidar olmayı arzulamasına bağlıdır.

Daha ötesi Babaeski'ye doğru yol almaktır!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..