Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '09

 
Kategori
Ankara
 

Karayalçın projeleri (2)

Karayalçın projeleri (2)
 

CHP adayı Murat KARAYALÇIN; 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, Ankara Anakent Belediye Başkanlığını kazandığı gün itibariyle, saydam belediyecilik uygulamasını gerçekleştirecektir.

Öncelikle kendisinin, ailesinin ve belediyede görevlendireceği yöneticilerin; mal varlıkları, imar planları, plan değişiklikleri, yatırımlar, ihaleler ve belediye meclis toplantıları, televizyon, gazete ve dergilerde yayınlanacak, İNTERNET ortamında 24 saat değişiklikler izlenebilecek ve hiçbir şey gizli kalmayacaktır.

Karayalçın'ın Sosyal Projeleri

CHP Anakent yönetiminde, iki temel sosyal proje uygulanacaktır. Bunlardan birincisi hemşerilik geliri, ikincisi de istihdam projesidir.

Hemşerilik geliri: Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rakamlarına göre, Ankara'da 90.000 dolaylarında yoksul aile yaşamaktadır. 2008 verilerine göre devletin açıkladığı yoksulluk sınırı 600.00 TL'dir. Hemşerilik geliri uygulaması, Ankara'da var olan yoksul 90.000 ailenin gelirlerinin bu rakama yükseltilmesidir. Harcamalar belediye bütçesinin %12'si kullanılarak karşılanacaktır. Kaldı ki, Ankara'nın bir yılda yarattığı gelir 50 milyar TL. üzerindedir. Bu gelirin %1'i yeterli olup, yapılacak olan yardımlar somutlaştırılmıştır.

a) SU TÜKETİMİ: Yoksul ailelerden aylık 10 m3'e kadar su tüketim bedeli alınmayacaktır.
b) ISINMA: Yoksul ailelerin yakacak; nitelikli kömür, doğalgaz ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacaktır.
c) EĞİTİM: Yoksul ailelerin çocuklarının; kırtasiye, önlük, giysi gibi ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacaktır.
d) ULAŞIM:Yoksul ailelerin çocuklarının; okula gidiş-geliş (otobüs, tramvay, metro) kartları ücretsiz olacaktır.
e) GIDA: Beslenme uzmanları tarafından bilimsel standartlara uygun olarak hazırlanacak gıda paketleri, yeni bir yöntemle (yoksul ailelerin istediği ürünü alması gibi) gıda bankası aracılığıyla ulaştırılacaktır.
f) NAKİT: Belirtilen belediye yardımları 600.00 TL gelir seviyesine ulaşmadığı takdirde nakdi yardım yapılacaktır.

İstihdam projesi: TÜİK verilerine göre Ankara'da 2008 yılında işsiz sayısının 150.000'i aştığı, bunlardan 50.000'den fazlasının 15-24 yaş arası gençler olduğu, toplumsal sorunların başında işsizliğin geldiği, o nedenle Ankara'nın işsiz ev kadınları ve öğrencileri için tam veya kısmi zamanlı iş alanları yaratılacağı, bu alanların somutlaştırıldığı, bu amaçla KENT İŞÇİLİĞİ projesi uygulanacağı ifade edilmektedir.

a) Ankara'da 380.000 dolayında engelli hemşerilerin yaşadığı tahmin edilmektedir. Bunların bir bölümünün bakımının aileleri tarafından karşılandığı, ancak bir kısmının ise desteğe ihtiyaçları olduğu bilinmektedir. Bu konuda planlama yapılacak ve evde destek hizmeti için 10.000 kişi istihdam edilecektir.

b) Ankara'da 65 yaş üzeri 240.000 kişi yaşamakta, bunlardan 120.000 kişinin yanında genç yaşta birisi bulunmamaktadır. Yaşlıların ev içi ve dışı ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla 10.000 kişi istihdam edilecektir.

c) Pergel yasası olarak tarif edilen yasa gereği, Ankara Anakent sınırları 50 km. çapında bir alana genişlemiş ve 850.000 hektara ulaşmıştır. Bu alanın ağaçlandırmaya uygun 10.000 hektarlık kısmında fidan yetiştiriciliği, 16 milyon ağaç dikim ve bakımı çalışmaları için 5.000 kişi istihdam edilecektir.

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..