Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '11

 
Kategori
Haber
 

Karayılan neden kitap yazdı dersiniz

Karayılan neden kitap yazdı dersiniz
 

Son dakika haberi olarak veriliyor. Murat Karayılan bir kitap yayımlamış:

“Bingöl-Elazığ karayolunda terhis olan 33 silahsız askerin kurşuna dizilmesi olayına da açıklık getiren Karayılan, saldırı talimatının dönemin bölge sorumlusu Şemdin Sakık tarafından verildiğini belirtti” diyor haberde.

Karayılan, “Bu içimizdeki çeteleşmiş bir anlayışın süreci sabote etme girişimidir. Tezkeresini almış askerlere yönelik yapılan eylem bu anlamda PKK’nin eylemi olamaz. Ama maalesef Şemdin gibi çeteci anlayışa sahip bu kişilik PKK’nin ahlakına uymayan bir yöntemle silahsız askerleri kurşuna dizdirmiştir” demiş.

Kitabında Pamukoğlu’nun kitaplarına da referans vermiş.

Murat Karayılan neden şimdi yazdı bu kitabı, tam da seçime bir ay kala?

Neden askerlere baskınla ilgili onca iftira yapıldığında, Karayılan açıklamadı bunu?

Kitap yazmasına o zaman gerek yoktu. Sadece “Askerleri PKK infaz etti” derdi. O zaman seçim yaklaşmamıştı diye mi acaba?

Karayılan PKK gibi vurucu bir örgütü karşısına alabildiğine göre bundan daha büyük bir kazancı mı olacak?

Görünen o ki bu kitapla gelen açıklamalar da bilerek ya da bilmeyerek MHP oylarının azalmasına neden olacak.

AKP de ellerini ovuşturacak. Kendine hiç bir zaman gelmeyeceği bilinen bazı MHP oyları, Pamukoğlu'nun partisine akacak gibi görünmesinden nemalanacak. Ne de olsa % 10 barajı var.

% 10 barajının yetmeyeceği yerlerde artık kirli oyunlarla vurmak moda oldu. Pornografik sözcüklere ve sitelere sıkı sansür uygulayan BTK , neden iktidardaki parti dışındaki partilerin üyelerinin MHP nin ve CHP'nin olduğu ileri sürülen videoların günlerce serbestçe dolaşımına göz yumuyor? İstese anında sadece videonun yayımlandığı link bazında erişim engellemesi yapabilir. Bunu sağır sultan duydu.

İktidar partisinde herkes sütten çıkan ak kaşık mı?

Belki MHP’nin yapması gereken Pamukoğlu ile ittifak halinde seçimlere gitmek. Bu bağlamda oyunu kısmen bozmuş olacaklarını düşünüyorum.

Seçimden sonra her ikisi de kendi yoluna gidebilir ama şu anda yapılacak olan budur.

Sokakta duyduğum MHP liyim ama keşke partinin başında Osman Pamukoğlu olsun diyen insanlar da oyunun bir parçası mı yoksa içtenlikle mi bunu düşünüyorlar sorusu düşüyor aklıma. ,

1980’lerin hesabını soracaz dedikodularıyla ve ne olduğu halen çözümlenmemiş belgelerle hapse tıkılan onca asker 80 lerde o zamanlar öğrenci bile değildi. Savcılar acaba bu kitaptaki açıklamaları da ihbar kabul edecekler mi? PKK ile mücadelede önemli görevler üstlenmiş komutanlar ve askerler şimdi hapiste.

ezgiumut 10 5 2011

http://siyaset.milliyet.com.tr/pkk-jirki-asireti-heyetini-kursuna-dizdi/siyaset/siyasetdetay/10.05.2011/1388202/default.htm

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..