Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '10

 
Kategori
Dünya
 

Karayiplerde Türk devleti

Karayiplerde Türk devleti
 

TURKS VE CAİCOS ADALARI ESKİ BAYRAĞI


Dünyada 200’den fazla ülke var. Bir çoğunun adını bile bilmiyoruz. Bazılarının adını duyunca da şaşırıyoruz. Bu ülkelerden biri de TURKS VE CAİCOS ADALARI.

Atlas okyanusunda, Amerika’nın burnunun dibinde, Karayipler’de, Bahama’nın güneydoğusuna denk geliyor. Bu adalardan oluşan ülkenin adı da Türk, başkentinin adı da Türk. Başkenti GRAND TURK. Yani Büyük Türk.

Bugün ismi dışında bizimle bir ilgisi yok. Tropikal bir iklime sahip balıkçılığa ve turizme dayalı İngiltere’ye bağlı bir ülke. 2006 yılı nüfusu 32000 kişi civarı. Dili İngilizce, parası ABD doları. Bayrağında Küçük bir İngiliz bayrağı ile 3 şekilden oluşan bir arması var. Bu armada yer alan 3 şekilden biri de Fese benziyor. Türkler ile yani bizimle bağlantıları konusunda bazı rivayetler var.

15. yy. ve sonrasında yani Osmanlının yükselme döneminde Kemal Reis gibi bir çok Türk denizcisinin buralara geldiği biliniyor. Atlas okyanusu bu dönemde denizcilerimizin uğrak yerlerinden. Daha önce bir iki yazımızda bahsetmiştik.

Amerika’nın Avrupalılar tarafından keşfedilmeden önce Amerikanın doğu kıyılarının ziyaret edildiği biliniyor. Piri Reis’in Amerika ile ilgili haritasının ve diğer coğrafyalar ile ilgili haritalarının Avrupa merkezli tarih anlayışında bir türlü açıklanamamasını bir şekilde anlayabiliyoruz aslında.

Piri Reis’in haritasına bakıldığında TURKS VE CAİCOS ADALARI’nın bulunduğu yerde kayık resimleri var. CAİCOS (kaykos) kayık anlamına geliyor. Başkentlerinin ismini GRAND TÜRK (Büyük Türk) adını da Kanuni Sultan Süleyman’dan aldığı tahmin ediliyor.

Ek Bilgiler:

Küba'nın Ankara Büyükelçisi E. G. Abascal da konuyu teyit eden şu önemli bilgileri veriyor:


"Caicos kelimesi, Türkçe'deki kayıktan geliyor. Adanın adı Türkler'in burada bulunduğunu gösteriyor. Küba'nın en meşhur bir bölgesinin adı Matatorcos, yani Türklerin öldüğü yer! Bunun bir felaket sonucu olduğunu dair bilgiler var. İspanyol gemisi San Agustin 28 Şubat 1596'da Havana'ya geldiğinde mürettebatın 45'i Müslüman, bazılarının adları Ramazan, Recep, Yusuf, Ali, Hüseyin idi. Batı Anadolu ve Karadeniz'den gelmişlerdi. 1640 yılında Küba'nın güneyinde bir İngiliz ticari gemisi Türk korsanları tarafından ele geçirilmiş."

Ayrıca bu ülke ile görsel sonuçları turks caicos islands videolardan ulaşabilirsiniz. Aşağıya birkaç fotoğraf ekledim. Ülkenin eski bayrağı dikkat çekici. Bayrağın ortasında hilal ve üç yıldız var.sonradan değiştirilmiş.

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..