Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Karbonat Limon Maskesi (Diş Beyazlatma, Sivilce ve Siyah Noktalara çözüm)

Karbonat Limon Maskesi (Diş Beyazlatma, Sivilce ve Siyah Noktalara çözüm)
 

Karbonat ve limon ile yapılan bu maske sayesinde diş beyazlatma, sivilce ve siyah nokta problemlerinizden kurtulmamız mümkün. Evimizde kolaylıkla hazırlayacağımız doğal kürler sayesinde aslında büyük problemler haline getirdiğimiz sivilce, siyah nokta veya dişlerdeki sararmaları yok edebilir daha sağlıklı bir cilde ve dişlere sahip olabiliriz.

İşte Mucizevi Karbonat Limon Tarifi (Cilt ve Diş için)

Öncelikle 1 tatlı kaşığı karbonatı bir çay tabağına koyalım.

Ardından 8 damla limon suyunu karbonatın üzerine sıkalım.

Limon ve karbonat bir araya geldiğinde köpürmeye başladığını göreceksiniz.

Köpürme hali bittikten sonra karbonat ve limonu bir çay kaşığı yardımıyla kahve telvesi kıvamına gelecek şekilde karıştırın.

Hazırlamış olduğunuz bu karışım yüze kolaylıkla sürülecek kıvamda olması yani ne çok katı nede çok sıvı olmaması gerekmektedir.

Eğer bu kıvama geldiyse maskeniz hazır demektir.

Bu tarifi hem cilt bakımında (sivilce tedavisi, cilt güzelliği, siyah noktalara karşı…) hem de diş beyazlatma ve dişlerinizin bakımında uygulayabiliriz…

Karbonat Limon Karışımının Sivilce ve Siyah Nokta için Kullanımı

Uygulanışı: Siyah nokta ve sivilceleriniz için karbonat ve limon maskesini her akşam yüzünüze iyice sürün. Ardından 10 dakika boyunca bekletiniz. Karbonat ve limon yüzünüzü biraz kaşındırabilir ve çok hafif bir yanma hissi verebilir. Fakat bu sürede biraz sabredin ve yalnızca 10 dakika bekletin. 10 dakika sonra yüzünüzü bol su ile güzelce yıkayın ve nemlendirici sürün.

Bu maske sayesinde sivilce ve siyah noktalarınızdan kurtulacaksınız.

Karbonat Limon Karışımının Diş Beyazlatma Etkisi

Yukarıda tarifini verdiğimiz karbonat limon karışımını dişlerimiz içinde uygulayabiliriz. Bembeyaz dişlere sahip olmak için bu maskeyi düzenli bir şekilde tarif edilen bir biçimde uygulamamız gerekmektedir. Uygulama şekline geçmeden önce dişlerimizde sararmalara yol açabilecek etkenleri gözden geçirelim;

Öncelikle dişlerin sararmasının en önemli etkeni dişlere yeterince önem verilmemesinden kaynaklanmaktadır.  Ağız ve diş sağlığına yeterince önem vermemiz gerekmektedir.

Sigara gibi tütün mamulleri dişlerin sararmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Hazır gıdalarda bulunan renk verici boyalar dişlerin sararmasına yol açmaktadır.

Tükettiğimiz asitli içeceklerde dişlerimize zarar vermektedir.

Bir takım ağız yoluyla aldığımız antibiyotik ve ilaçlarda sararmalara yol açabilmektedir.

Bu saydıklarımız dışında tamamen genetik olarak da dişlerimiz sararmış olabilir.

Evet, tüm bu sebeplerden dolayı dişlerimizde sararmalar meydana gelir. Hazır kullandığımız diş macunları bazen dişlerimizi geçici olarak beyazlatsa da diş minemize zarar verir ve hatta kanserojen maddeler içerdiği için daha kötü sonuçlara yol açabilmektedir. Diş macunu seçerken bitkisel olan ve katkı madde içermeyen ürünleri tercih etmeye çalışmanızı tavsiye ederiz.

Yukarıda tarifini verdiğimiz bu maskeyi öncelikle  bir pamuk yardımıyla dişlerimizi iyice sürmemiz gerekiyor. Sürdükten sonra 2 dakika dişlerimizde beklettikten sonra, ardından ağzımızı soğuk su ile çalkalayıp, dişlerimizi fırçalamak gerekiyor. Bu noktada dişlerimizi fırçalamak ağzımızı asitten arındırmak ve diş minesini aşındırmamak için oldukça önemlidir. Yine aynı şekilde 2 dakikadan fazla ağzımız da bekletmememiz gerekmektedir.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..