Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '20

 
Kategori
Magazin
 

KARDAŞYAN ve HADİD Ailesi

Devlet-i Ali Osmani büyük bir dünya devletiydi.İçerisinde bir çok milleti barındırıp onları adaletle yöneten bir rejime sahipti. Osmanlıda millet-i sadıka diye anılan Ermeni asıllı Kardaşıyan ailesi ve Filistin asıllı Hadid ailesi Amerika gündeminde manken kızlarıyla ünlüdür. Her  iki aile de ekmeğini yediği şimdi nankörlük ettiği ülkede çok değil 20.y.yılın başlarında Osmanlı tebasına aittiler.

1-KARDAŞIYAN AİLESİ,

Kim Kardashian’ın Ermeni asıllı babası Robert Kardashian’ın atalarının 1913’te Anadolu’dan ABD’ye göç ettiği ortaya çıktı ve soyağacı yayınlandı. Kim’in Erzurum göçmeni babaannesi Helen Arakelyan ile Kars göçmeni dedesi Arthur Kardashian ABD’de evlendi ve oğulları Robert dünyaya geldi.Kendisi birçok röportajında: "Ben büyük bir Ermeni etkisiyle yetiştirildim. Daima Ermeni öyküleri duyarak, Ermeni geleneksel yemeklerini yiyip bayramlarını kutlayarak büyüdüm." ifadesini belirtmiştir. Ayrıca Kim Ermenistan'a 1 milyon dolar bağışlayarak köklerini unutmadığını göstermiştir.

2-HADİD’ler;

Dünyanın en meşhur mankenlerinden ve en güzel kızlarından olan Gigi ile Bella Hadid’in büyük büyük dedeleri filistinli olup 18. asırda bize karşı başkaldıran ve başkaldırısının bedelini kellesi ile ödeyen Zâhir Ömer’dir.Cici ile Bella’nın babaanneleri tarafından büyük büyük dedeleri dir.!

 Babaları Filistinli, anneleri de Hollandalı olan Cici ile Bella’nın soyadları, yani “demir” mânâsına gelen “Hadid” ismi Ortadoğu’da sık rastlanan bir soyadıdır. ...Cici ile Bella’nın babaları Muhammed Hadid, Hazreti İsa’nın memleketi olan Nâsıra’da 1948’de dünyaya gelmişti. Muhammed’in babası Enver Hadid iyi eğitim görmüş bir hukukçu ve İngilizce öğretmeni idi; annesi Hayriye Hadid, yahut kızlık ismi ile Hayriye Zâhir de ismi Filistin taraflarında hâlâ bir kahraman gibi bilinen Zâhir Ömer’in soyundan geliyordu.

Enver Hadid’in oğlu Muhammed de Amerika’da okumuş, hayata kullanılmış otomobil ticareti yaparak atılmış, sonra bir Yunan adasında gece klübü açmış, iyi para kazanmış ve 1980’lerde New York ile Washington’daki Ritz Cartlon otellerini satın almıştı. Sonraki senelerde işlerini hayli büyüttü, gayrımenkul alanına girdi ve şimdi California’nın en zengin işadamlarından biri...

Medine taraflarından Filistin’e göçeden bir aileden gelen ve tam adı Zâhir bin Ömer bin Ebî Zeydân ez-Zeydânî olan Zâhir Ömer, 1690’lara doğru doğdu. Gençlik senelerinde Taberiye taraflarında vergi toplayıcılığı yaptı ve kabilelerle anlaşarak zamanla gücünü arttırdı. 1730’dan itibaren bazı kaleleri ele geçirdi, Şam ile Nablus arasındaki ticaret yolunu kontrolüne aldı. Osmanlıya yaptığı ihanetler sonucu kellesini almaya gelen ordunun Akka kalesini bombardımana tutması ile çıkan çarpışmalarda vuruldu. Kellesi bal kutusunun içinde İstanbul'a götürülüp I.Abdülhamit'e sunuldu.

 
Toplam blog
: 119
: 225
Kayıt tarihi
: 04.12.17
 
 

İlgi duyduğum alan tarih. Milli mücadele ve Osmanlı tarihine  odaklandım. Gözden kaçan tarihi şah..