Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Kardeş payı, başlamadan önce.

Kardeş payı, başlamadan önce.
 

"Kardeş Payı" yakında Star TV'de


Check-Up : KARDEŞ PAYI

“Düğün dernek” ile gişede büyük başarı yakalayıp, gelmiş geçmiş bütün yerli komedi filmleri geçen ekip, yakında  “kardeş payı” ile Star TV’de olacak.

Dizinin doğruları:

Selçuk Aydemir’in, hem senarist hem de yönetmen olarak bu projenin içinde bulunuyor olması, dizinin reyting garantilerinden biri olacaktır.

Selçuk Aydemir, “çalgı çengi”den beri birlikte iş yapıp başarıyı yakaladığı Murat Cemcir ile Ahmet Kural’ı bırakmıyor; bu hem kendisi hem de yaptığı işler bakımından çok doğru.

Şinasi Yurtsever’in de aynı şekilde cast’a dahil edilmesi de doğru.

Ahmet Kural ile Murat Cemcir, sevilen aynı  komik hallerini bu dizide de sürdürecekler; başka karakterlerde denenmeyecekler; bu da doğru.

Hikayenin çıkış noktasının “dünyaya barış ve mutluluk getirecek icat” olması da iyi.

Dizinin aksayabilecek yönleri:

Dizinin ana yapısında Murat Cemcir ile Ahmet Kural’ın yanında bir de kız kardeş (Feyyza) Seda Bakan olmalı mıydı? Ben pek emin değilim.

Bence, Murat Cemcir ile Ahmet Kural, çok iyi “ikili komik” olduklarını defalarca ispat ettiler; bir “Zeki Alasya, Metin Akpınar ikilisi” gibiler; aralarına üçüncüyü sokuşturmak yanlış olur. “İşler güçler”deki Sadi Celil Cengiz’i aralarına almayarak yaptıkları doğruyu, bu sefer Feyyza karakteri bozabilir.

Dizinin senaryosu “işler güçler”deki gibi absürt’e kaçar,  karakterler çok hızlı konuşup hikaye paldır-küldür giderse “C” grubu izleyiciyi kaybedip, AB’de iyi iş yapmasına rağmen “total”de bekleneni veremeyebilir.

Özetlersek,

Selçuk Aydemir, bu ikiliyle ne yapıp ne yapmaması gerektiğini iyi biliyor zannediyorum; “işler güçler”deki hatalara düşmezse “kardeş payı” iyi iş yapar.

Benden söylemesi.

 

Serdar Saraçoğlu

 

diziprofesoru@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 8
: 2071
Kayıt tarihi
: 15.01.14
 
 

Televizyon dizilerini, tutup/ tutmayacaklarını bilecek kadar iyi etüt eder yorumlarım. Bu konuda ..