Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Filozofun Günlüğü

http://blog.milliyet.com.tr/veyska

07 Aralık '11

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kardeşlik - Habil ve Kabil ve Dersim

Kardeşlik - Habil ve Kabil ve Dersim
 

kardeşlik


Önce o başlattı! Mustafa Karahasan KARDEŞİM'e ve Ahmet Altan KARDEŞİM'e ve tüm KARDEŞLERİME...

İnsanları yakarak, bombalayarak, idam ederek, kafalarını keserek öldürdüler Dersim'de, sonra da utanmadan bunun konuşulmasını yasak ettiler. Hâlâ gerçekleri susturmaya çalışıyorlar.

Kardeş olduğumuza hiç inanmıyorum ama eğer kardeşsek de Ha...bil'le Kabil gibi kardeşiz, kardeşlerden biri diğerini öldürdü,... defalarca öldürdü. Sonra da "yoo, öldürmedik" diye gözlerinin içine baka baka alay etti, "öldürdünüz" diyeni cezalandırdı. Hâlâ da cezalandırıyor. Ahmet Altan

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ın 18/11/2011 tarihli 'Dersim' adlı köşe yazısının bir yerinde, Habil ve Kabil'e kadar uzanan bir kardeşlik tanımlaması, maalesef, bu ülkede barışın yerleşmesi için verilen çabalara ters düşen bir açıklama olarak yerini aldı. Eğer Ahmet Altan bu ülkede kardeş olduğumuza inanmıyor ise öncelikle kimin kiminle kardeş olmadığına inandığını söylemeli, sonra da kendisinin, kardeş olmayan tarafların hangi tarafında olduğunu belirtmeli. Daha da sonra Kabil Habil'i öldürmüş ise biz ya Habil gibi olup ( 5/28 ) “Andolsun! Sen beni öldürmek için elini bana uzatsan da ben seni öldürmek için sana elimi uzatacak değilim. Çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım.” inanç ve düşüncesini benimseyeceğiz, ya da “Andolsun seni mutlaka öldüreceğim” diyen Kabil'in dusturunu mu kendimize yol edineceğiz (5/30) Derken nefsi onu kardeşini öldürmeye itti de (nefsine uyarak) onu öldürdü ve böylece ziyan edenlerden oldu. Tercihlerinin ayrımını iyi yapmalı.

Mustafa kardeşim; adaletli yaklaşıyorsun güzel, fakat halen tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan meselesini çözmeye çalışıyor gibiyiz. Siz diyorsunuz ki ama önce böyle oldu, sizin tarafınızda olmayan da diyor ki aslında şöyle oldu! biz çocuk muyuz koca asırlarca büyümeyen? Önce o başlattı!!! Hayır önce o başlattı!!! bırakın lütfen şu tarafçılığı da, kardeşliği tanımlayalım var gücümüzle. Önce başlatan da sonra başlatan da kaybediyor. Bizler kardeşliği tanımlayamazsak var gücümüzle, halen önce o başlattı çocukluğu asırlarca devam eder gider. Biz kan kaybettikçe hayatlar kaybederiz.

Bizler hangi sonucu yaşamak istiyoruz? Her ne olursa olsun biz öldürülen de ölen de olmak istemiyoruz. Biz ısrarla kardeş olmak istiyoruz Ahmet Altan kardeşim. Siz kardeş olmadığımıza inansanız da bu ülkede bize yıllardır kardeş olmadığımıza inanmamızın mücadelesini veren düşünce sistemine taraf olmayın! Onların öğretisini bizzat benimsemiş olmuyor musunuz KARDEŞİM? Hangimiz Habil'den ve hangimiz Kabil'den olduğumuzu bilmek istiyorsak öldürüp-öldürmediğimize ve yaşatıp yaşatmadığımıza bakalım KARDEŞLERİM... Hz. Nuh babamın kardeşliğimizi pekiştiren ve perçinleştiren şu sözünü hiç unutmuyorum: Kardeşinin gözleri mavi olabilir ama seninki de yeşil bakıyor...

Veysel KAYAN A.

 
Toplam blog
: 4
: 217
Kayıt tarihi
: 20.11.11
 
 

2001 Çukurova ünv. Öğretmenlik mezunuyum. Eğitim yöneticisi olarak görev yapıyorum. Eğitim alanın..