- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Karides tava
Karideste başka güzel oluyor
Karides, özellikle Avrupa denizlerinde ve Kuzey Amerika kıyılarında yaşayan, kabuklular sınıfından bir eklembacaklıdır.
Vücudu kalsiyum karbonattan meydana gelen bir zırhla örtülüdür. Gövdesi eklemli bir su ürünüdür.
Yapılan bilimsel araştırmalarda kırmızı et yerine beyaz eti, özellikle de su ürünlerini tercih eden topluluklarda koroner kalp hastalığının daha az görüldüğü saptanmıştır.
Bu nedenle beyaz et tüketimine öncelik tanınması; kırmızı et seçiminde koyun ve kuzu eti yerine, az yağlı dana etinin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Özellikle tavuk ve hindinin beyaz eti, en yağsız et sınıfında yer almaktadır. Tabi derilerinin yenilmemesi koşulu ile.
Su ürünlerinden karides, yengeç ve ıstakoz, diğer birçok balığa göre daha fazla kolesterol içerir, fakat çoğu etlere ve kümes hayvanlarına göre de daha az doymuş yağ içerir.
malzeme:
1 paket donmuş karides, bulursanız balıkçıdan tazesi onlar ayıklayıp veriyorlar.
kızartmak için ayçiçek yağı
un
pul biber
tuz
arzu ederseniz sarmısak
Yapılışı:
Önce kaynar suda karidesler buzluktan çıkar çıkmaz çözülmeden atın haşlansın. Haşlandığını anlamak için, alıp bakadabilirsiniz, ya da küçülmeye başlar o zaman da anlaşılır.
Sonra süzün süzgeçle. Kızgın yağa arzuya göre dövülmüş sarısak, pul biberi, tuz ve un serpip karıştırın.
Bu karışımı kızgın yağa atın ve kızarınca kevgirle alın, yağını kağıt peçetede veya süzgeçte süzdürdükten sonra.
Servise hazır hale gelir.
Yanın da ne arzu ederseniz servis yapabilirsiniz. Ben diğer deniz ürünleri ile beraber sunuyorum.
Bu midye olabiliyor, ahtapot olabilir. Yanın da mutlaka salata...
Afiyet olsun efendim...
Selam ve saygılar...