Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Karidesli kaşar peyniri

Sarımsakları kesme tahtasına koyup geniş bıçağın yüzeyini yatay olarak dayayın kuvvetlice vurun, sarımsakların iyice ezilmesi gerekiyor. Karidesleri , kabuklarını iyice temizleyip bir tavaya zeytin yağı ile birlikte koyun ve ateşe alın. Yağ ısınmaya başlayınca domates püresini ekleyin. Ocağın altını kısın ve beş dakika sonra ocağın altını açıp domates püresini kenarına iterek tavanın ortasını açın. Yıkanıp iyice süzülmüş karidesleri ekleyin. Alt üst toplam beş dakika kadar pişirip maydanozu ekleyin. Tavadaki tüm malzemeleri karıştırın. Bu zaman içerisinde karideslerin tüm gövdesinin bembeyaz olması ve çizgilerininde parlak kavun içi rengini almış olması gerekmektedir. Kaşar peyniri rendesini ekleyip ocağın altını kapatın ve bir kapakla üzerini örtün. Bir kaç dakika sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler;

- 200, 250 gr. orta boy karides
- Domates püresi
- 100 gr. kaşar peyniri püresi
- 2 diş sarımsak
- Bir kahve fincanı zeytin yağı
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Taze çekilmiş karabiber

 
Toplam blog
: 22
: 850
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Kitap okumayı, sehayat etmeyi, kısacası hayatı dolu, dolu yaşamayı severim. Hayatın acı ve güzellikl..