Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Karın germe (abdominoplasty) hakkında merak edilenler

Karın germe (abdominoplasty) hakkında merak edilenler
 

S:
Hamileliğimden sonra göbek bölgemde çok sayıda yırtık ve gevşeklik meydana geldi. Egzersiz dahil ne kadar uğraştıysam da bu görüntüyü düzeltmem mümkün olmuyor. Karın germe iyi bir tercih olabilir mi?

C:
Karın germe, özellikle hamilelik ve çok fazla miktarda kilo verme sonrasında meydana gelen fazlalık gevşek derinin ve gevşek karın kaslarının toparlanması için yapılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide, fazlalık deri alınmakta, kalan kısımlar gerdirilip yeniden şekillendirilmekte ve alttaki kas tabakası sıkılaştırılmaktadır. Sonuçta daha sıkı ve şekillendirilmiş bir karın bölgesi ortaya çıkmaktadır.

S:
Ameliyat sonrasında bu bölgede drenler olacak mı? Eğer olacaksa bunlar ne kadar süre kalacak?

C:
Çoğu hastada karın bölesine bir yada iki adet dren konmakta ve bunlar birkaç gün ile bir-iki hafta arasında bu bölgede bırakılmaktadır. Bu şekilde iyileşme döneminde deri altında birikmesi muhtemel sızıntıların emilip dışarı alınması sağlanmaktadır.

S:
Ameliyat sonrasında ne kadar süreyi yatakta geçirmem gerekecek?

C:
Ameliyatın yapıldığı gün dahil olmak üzere, birilerinin yardımını da alarak ayağa kalkmanız ve yürümeniz sağlanacaktır. Bu şekilde özellikle bacak damarlarında meydana gelmesi muhtemel kan pıhtılaşmasının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

S:
Hamileliklerimden sonra bende göbek fıtığı oluştuğu söylendi. Karın germe ile aynı zamanda bu da tedavi edilmiş oluyor mu?

C:
Göbek fıtığı karın duvarında meydana gelen bir zayıflıma sonrasında oluşur. Karın germe ile bu zayıflık çok kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Sorularınızla estetik@cenktokat.com mail adresimden bana kolayca ulaşabilirsiniz
 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..