Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Karın Germe(Abdominoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın Germe(Abdominoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır?
 

Karın Germe(abdominoplasti) Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Karın germe ameliyatı genelde kadınların başvurduğu bir operasyondur. Aynı zamanda erkeklerde de aşırı kilo alma sonucu karın ve göbek bölgesinde oluşan deformasyona bağlı sarkma ve gevşeme meydana gelebilir. Kadınlar özellikle hamilelik sonrasında karın bölgesinin deforme olması sonucu oluşan gevşeme ve sarkma için karın germe ameliyatına başvurmaktadırlar. Hamilelik sonrası yapılan karın gerdirme ameliyatı ile karnın genişleyen ön duvarı daraltılarak, gevşeyip naraları açılmış karın kasları sıkıştırılır ve sarkan karın derisinin fazlası yağlarla birlikte alınarak karın germe ameliyatı gerçekleşir.


Bu ameliyat ortalama 2-5 saat sürmektedir.
Göbeğin 8-10 cm altında kalan kısma bir kesi yapılır. Göbek çevresine de göbek deliği transferi için ikinci bir kesi yapılır. Ameliyat sonunda kesi deri altından gizli bir dikiş ile kapatılmaktadır. Çok belirgin bir iz kalmamaktadır zamanla olabildiğince az belirgin hale gelmektedir. Karın germe ameliyatı sonrasında tekrardan hamile kalmakta herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Sadece doğumdan sonra küçük bir miktar gevşeme olabilmektedir.


İkinci bir karın germe ameliyatı olabilmek için 1 yıl kadar bir süre geçmesi yeterlidir. 
Bir önceki ameliyatın üzerinden 1 yıl geçtikten sonra rahatlıkla ikinci kez karın germe ameliyatı olunabilmektedir. Fakat yağ aldırma gibi bir isteğiniz varsa karın ve bel bölgesinden çok sınırlı miktarda yağ alınabilir. Öncesinde ameliyat olunduğu için yağ alma gibi yıpratıcı işlemler genelde az miktarda yapılmaktadır veya hiç yapılmamaktadır. Kilo alıp verme sonucu oluşan deformasyonu düzeltmek için karın germe ameliyatını kilo verme sürecinin sonunda yapmak daha faydalı olacaktır. Böylece olabilecek tüm deformasyon olur ve hepsine birden müdahale edilebilir.  Ayrıca karın germe ameliyatı öncesi cerrahınız ile bilgi alışverişi içinde olmanız önemlidir. Cerrahınız size gerekli uyulması gereken durumları açıkça belirtecektir. İletişim halinde olduğunuz cerrahınız karın germe ameliyatı öncesinde yapılacak operasyonun detaylarını planlayarak bir çizim yapar ve bunu hasta ile paylaşarak hastayı en güvenli biçimde ameliyat etme durumuna getirmektedir. Günümüzde üretilen birçok yeni teknik sayesinde hastalarımız sarkmış, gevşemiş bir karın bölgesinden kolaylıkla kurtulabilmektedir. Riskin sıfıra indirildiği bu teknikler ile hasta istediği güzel görünüme rahatlıkla sahip olabilir.

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..