Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '09

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Karın germe estetiği (abdominoplasti, tummy tuck),

Karın germe estetiği (abdominoplasti, tummy tuck),
 

Karın germe estetiği çoğunlukla genel anestezi altında yapılmaktadır. Bu tercihte tüm estetik ameliyat boyunca uyunur. Uygun durumlarda sırttan iğne ile vücudun alt yarısı uyuşturularak ve uyanık olarak da ameliyat yapılabilir. Klasik karın germe estetiği, ameliyatın büyüklüğüne bağlı olarak genellikle 2-3 saat arasında sürer. Mini karın germe estetiği ise 1-2 saat arasında sürmektedir.

Klasik karın germe estetiğinde iki kalça kemiği ön çıkıntısını birleştiren kasık üstü kesi ile girişime başlanır. Bu uzatılmış bir sezaryen kesisi olarak öngörülebilir. Göbek deliği, çevresine yapılan kesilerle serbestleştirildikten sonra kasıktan başlayan kesi göbek deliği hizasında birleştirilerek göbek deliği ile kasık arasında kalan gevşek deri ve altındaki yağ dokusunu tamamen çıkartılır. Ardından karın ön duvarı kaslarındaki gevşeklikler uygulanan dikişlerle sıkılaştırılır. Bu sayede mide ile alt karın sarkması düzeltilir ve bel inceltilir. Bunun ardından göbek deliği üzerindeki deri ve deri altı dokular, kaburgalara kadar altındaki yapılardan serbestlenip aşağıdaki kasık üstü kesi ile birleştirilir.

Bu işlem sırasında göbek deliği yeni bir kesi ile cilde ağızlaştırılır. Ameliyat sahasında kan veya vücut sıvısı birikimini önlemek için dren yerleştirildikten sonra tüm kesiler gizli estetik dikişlerle kapatılır ve pansuman yapılıp karın germe estetiği sonlandırılır.

Sadece göbek altı bölgede sorunu olan kadınlarda tercih edilen mini karın germe estetiğinde ameliyat, kasık üstü ile göbek arasında yapılmakta, ve daha kısa bir kesi kullanılmaktadır. Mini karın germe estetiğinde göbek deliğine dokunulmaz, ancak ameliyatın sonunda göbek deliği biraz aşağı çekilmiş olur.

Op.Dr. Cenk Tokat
Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı.
 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..