Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Karın Germe Estetiği ile Daha Genç Bir Görünüm

Doğum yapan annelerde, aşırı kilo alıp verenlerde, tüp mide ameliyatı olanlarda ya da yaşa bağlı olarak karın bölgesinde bombeleşme, sarkma, çatlak ve oluşabilmektedir. Bu ameliyat özellikle birkaç kez doğum yapmış, karın bölgesi derisinde çatlaklar oluşmuş ve sarkmış ve karın kasları zayıflamış kadınlarda son derece faydalıdır. Kilo vermeye niyetli hastaların bu ameliyatı kilo verdikten sonra bu ameliyatı yaptırması kozmetik sonuçlar açısından daha iyi olacaktır. Doğum yapmaya niyeti olan hanımların da bu ameliyatı doğum sonrasına ertelemesinde yarar vardır.

 

Karın Germe Estetiği Tedavisi Nasıl Yapılır?

Karın Germe Estetiği, genel anestezi altında uygulanan bir işlemdir. Sadece hafif yağlanmanın olduğu hastalara Liposuction uygulanır. Göbek altı seviyede sarkıklık ve çatlaklığın olduğu hastalarda mini karın germe uygulanabilir. Sarkıklık aşırı derecede ise ve sorunlar göbek seviyesini de geçiyorsa tam karın germe işleminin yapılması daha uygundur. Yapılacak operasyonda en küçük ameliyat izi elde etmeye ve bu izi görünmeyecek şekilde çamaşır içine gizlemeye çalışılır. Kişilerin giyim şekli değiştiğinden kişiye göre iz şeklinde değişiklikler yapılabilir.

Daha önce sezeryan ameliyatı olduysanız mevcut iziniz üzerinden bu işlem yapılabilir. Mini karın germe işlemi yapılacaksa sezeryan izinizde uzama meydana gelmeden ameliyat tamamlanılabilir.

 

Karın germe ameliyatından sonra kaç gün hastanede kalmak gerekir?

Karın germe (abdominoplasti) ameliyatlarında uygulanan işlem ve teknikler hastanın hastanede kalma süresini belirler. 1 gece hastanede kalması gerekebilir.

 

Karın germe sonrasında hamile kalabilir miyim?

Hamile kalmak işlem sonrası tamamen güvenlidir. İşlem hamilelik risklerini kesinlikle arttırmaz. Fakat hamilelik süreci karın kaslarında ayrılma ve deride tekrar sarkmaya neden olabilir. Bu nedenle yakın gelecekte çocuk sahibi olmayı planlayan hastaların karın germe ameliyatını doğum sonrası 6.aya ertelemeleri uygun olacaktır.

Karın germe ameliyatından sonra ne kadar sürede iyileşirim?

Karın germe ameliyatından sonra iyileşme 4-5 hafta sürer. Abdominoplasti (karin germe ameliyatı) sonrasında genel fiziksel durumunuza bağlı olarak, bir iki hafta sonra yorucu olmayan koşullarda çalışmaya geri dönebilirsiniz. Birçok durumda birkaç hafta sonra, bazı hafif egzersizler de dahil olmak üzere normal aktivitelerinizin çoğunu devam ettirebilirsiniz.

İlk günler hastalarımızı sıvı ağırlıklı beslenme öneriyoruz. Daha sonra protein ağırlıklı beslenme sizin için uygun olacaktır.

Ameliyat sonrası hastalarımıza korse veriyoruz ilk bir ay devamlı kullanılmalı; bir aydan sonra iki hafta daha gündüz giyin. Korsenizde gevşeme olursa bir küçük beden korse kullanabilirsiniz.

Ameliyat sonrasında kendiliğinden emilen dikişler kullanıldığı için dikiş aldırmanıza gerek kalmamaktadır.

 

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts

 

 

 
Toplam blog
: 40
: 71
Kayıt tarihi
: 07.07.17
 
 

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamlayarak Tıp Doktor..