Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Karın Germe Estetiği

Karın germe estetiği nedir?

Hamilelik ve aşırı kilo alıp verme nedenleriyle karın bölgesinde değişiklikler oluşabilir. Bu değişiklikler karın kaslarının gevşemesi, ciltte çatlaklar oluşması, derinin sarkması, yağ birikimleri şeklinde sıralanabilir. Karın germe ameliyatı bu değişikliklerin düzeltilmesi için yapılan bir estetik ameliyattır.

Eğer karın bölgesindeki deformasyon çok belirgin değil ise, cilt çatlakları göbek bölgesinin altında ise, kaslarının yapısı bozulmamış ise ve cilt sarkıklığı fazla değilse mini karın germe (mini abdominoplasty) ameliyatı uygulanabilir.

Kimler için uygundur?

Bu ameliyat, karın bölgesinde obezite, doğum veya başka sebeplerden sarkmalar oluşmuş ve fiziksel hastalığı bulunmayan kadın ve erkek hastalara yapılabilir.

Özellikle birçok kez doğum yapmış kadınlar, karın bölgelerinde görülen sarkmaların giderilmesi için bu yöntemden faydalanabilir. Eğer tekrar çocuk sahibi olmak istiyorsanız bu operasyonu ertelemeniz önerilir. Eğer kilo vermek amacıyla karın gerdirme operasyonu yaptıracaksanız bu en son tercihiniz olmalıdır. Yani kilo vermek için tüm yöntemler denendikten ve başarısız olunduktan sonra tercih edilmelidir.

Ameliyat süreci ve sonrası nasıldır?

Karın germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve ameliyatın süresi 2 ile 3 saat arasında değişir.  Genel olarak bir veya iki gün hastanede kalınması yeterli olur. Sonra hasta rahatlıkla evine gidebilir.

İz kalır mı?

Ameliyat bikini bölgesinin içinde kalacak şekilde planlanır. Zaman içinde kesi izi iyileşerek belirsiz bir hal alabilir. Ancak bu süre içinde iyileşmeyi geciktirecek zararlı alışkanlıklardan uzak durmalısınız.

İyileşme süreci nasıldır?

Ameliyattan sonra birkaç gün hafif bir ağrınız olabilir. Ağrı kesicilerle bu ağrılardan kurtulabilirsiniz. Kas onarımlarını ve mevcut dokuyu desteklemek amacıyla korse kullanmanız gerekebilir. Ameliyattan hemen sonra korse giydirilir ve ortalama üç dört hafta kadar kullanılması önerilir.

Zorlu aktiviteleri en az altı hafta boyunca ciddi şekilde sınırlandırmanız gerekecek. Düzgün iyileşme sağlamak için ameliyattan sonra ortalama 1 hafta izin almanız gerekebilir. Doktorunuz yapmanız veya yapmamanız gerekenler hakkında size gerekli tavsiyelerde bulunacaktır. Bu tavsiyelere tam olarak uyum sağlamanız iyileşme süreciniz ve karın germe sonuçlarınız için çok önemlidir.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

www.facebook.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..