Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

KARIN GERME OPERASYONLARI

Son yıllarda bir hayli fazla uygulanan karın germe ameliyatları, kilolu, yaşlı ve gebelikten çıkmış kişilere oldukça şık bir görünüm sağlamaktadır. Son yıllarda ülkemizde de sağlık sektörünün gelişmesiyle birlikte tüm estetik ameliyatların uygulanmakta olduğunu bilmekteyiz. Bu ameliyatlar içerisinde karın germe, liposuction, göğüs düzeltme ve yüz gerdirme gibi ameliyatlar sıklıkla uygulanmaktadır. 
Günümüzde 100 kişiden 33 ünün obezite hastalığı ile karşı karşıya olduğunu düşünürsek ülkemizde karın germe ameliyatları, sıklıkla uygulanmaktadır. Şimdi sizlere karın germe ameliyatlarının enden gerekli olduğu ve hangi şartlarda uygulandığı bilgisini vereceğiz.
 
Karın germe ameliyatının uygulanacağı durumlar
 
İsminden de anlaşılacağı gibi bu ameliyatlar, hızlı kilo alma, gebelik durumları gibi sorunlardan dolayı karın derisine uygulanan baskıyla karın kasları gevşemiş ve birbirinden ayrılmış kişilerde uygulanmaktadır. Ameliyatların ilk aşamasında liposuction yöntemiyle karın dış duvarının altındaki yağlar, küçültülür ve alınır. Sonrasında karın germe operasyonun dâhilinde kasların birbirine dikilerek tekrar bir arada olmaları sağlanır. Ameliyat uygulanırken iz kalmamasına oldukça önem gösterilir. Hatta sezaryen doğum yapmış kişilerde uygulanacak operasyonlarda karına müdahale etmek için açılacak olan kesiler, direkt olarak sezaryen ameliyatının izleri üstünden açılacaktır. Bu sayede ek olarak bir ameliyat izinin kalması sağlanmış olacaktır.
 
Karın germe ameliyatının uygulanacağı kişiler kimlerdir?
 
Ameliyatın uygulanabileceği kişilere karar verebilmek için öncelikle kişilerin karın duvarlarının durumları, karın derisinin kalitesi ve kalınlığı gibi durumlar gözden geçirilir. Genç yaşta ve karın duvarı gevşememiş ve sadece yağlanma gibi sorunları olan hastalara liposuction, hem karın duvarı genişlemiş hem de kasları birbirinden ayrılmış hastalara da önce liposuction sonra da karın germe ameliyatı uygulanır. Karın germe  ameliyatının uygulanacağı merkezin ve ekibin seçimi, alınacak sonuçları ve ameliyat sonrası görülebilecek komplikasyonları en aza indirmede oldukça etkili olacaktır.
 
 
 
 
Op. Dr. İdris Elmas
Email: info@dridriselmas.com 
 
Kayıt tarihi
: 21.04.16
 
 

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı  Dr.İdris Elmas İstanbul Central Hospital'de saç ..