Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Egzersiz
 

KARIN KASLARIMI NASIL ORTAYA ÇIKARTABİLİRİM?

KARIN KASLARIMI NASIL ORTAYA ÇIKARTABİLİRİM?
 

Düzenli spor yapıyorum, beslenmeme de dikkat ediyorum ama bir türlü karın kaslarımı ortaya çıkaramıyorum? Eğer sizinde kafanızda böyle bir soru işareti varsa, bu öneriler tam da sizin için.

Bir ev düşünün. İçinde son derece yeni ve güzel eşyalar var. Ancak perdeler kirli. Gövdenizde de işler bundan farklı değil. Kalın bir yağ tabakasının altından mükemmel karın kasları nasıl gözükebilir ki?

Peki ne yapmalıyız?

Karın kasları orada, tam da deriniz ve yağlarınızın altında kuzu gibi yatıyorlar. Ancak bir kol veya bacak kası gibi kemik dokusuna yakın olmadıklarından kendilerini gösterme konusunda biraz utangaçlar. Üzerlerindeki yağ ve su azalmadığı ve deriniz incelmediği sürece, günde bir milyon tane mekik çekseniz dahi gözükmeyecekler. Bunun için öncelikle karın bölgesine özel bir beslenme programına girmeniz gerekiyor. Bunun için;

Yağlı yiyecekleri, hazır gıdaları, fast food gibi besinleri vücudunuzdan uzak tutun.

Şekerden ve şekerli gıdalardan nefret edin. Üzerlerinde ‘zehirli’ olduğunu anlatan bir kurukafa amblemi olduğunu hayal edin.

Pilav, makarna ve patates kızartması gibi nişasta oranı yüksek gıdaları yok denecek kadar aza indirin. Her ne kadar siz onlara, onlar size iştahla bakıyor olsa da…

Gazoz, kola gibi asitli ve tükettiğiniz de midenizi şişiren yiyecek ve içeceklerle de bir müddet vedalaşın.

Sofraya oturduğunuzda midenizi 3/1 oranında aç bırakarak kalkın.

Alkol ve mayalı içkilere dargın durun.

Et ve ayran gibi muhteşem kombinasyonlara biraz ara verin. Et ürünlerini salata gibi şeylerle kombin edin.

Akşam 7 den sonra yemek yemeyin.

Ardından;

Antrenmanınıza ek olarak karın egzersizlerinize ağırlık verin. Karın çalışırken her yüklenme aşamasında içerdeki bütün havayı dışarı boşaltıp, iç organlarınızı sırtınıza yapıştırır gibi karnınızı içeri çekin. Karın kaslarınızı alev alacakmış gibi yakın.

Farklı karın hareketleriyle antrenman menünüzü çeşitlendirin.

Karın antrenmanlarıyla beraber sırt ve bel egzersizlerine; ayrıca oblik kaslarına de aynı önemi verin. Yani gövdenizin orta kısmındaki tüm kaslara eşit şekilde davranın.

Dediğimiz gibi karın kasları utangaçtır. İlgi onun üzerindeyken hala ortaya çıkmayabilirler. Ancak yukarıdaki tüm önerileri 30 gün uyguladıktan sonra, karın kaslarına yüklenmeyi bırakıp onlara biraz dinlenme şansı verdiğinizde, 1-2 hafta sonra kendinizi aynanın karşısında izleyin:

Evet! Oradalar. Karın kaslarınızla tanışın!

 
Toplam blog
: 16
: 1695
Kayıt tarihi
: 16.10.14
 
 

1983 yılında Sakarya’nın Hendek ilçesinde doğdu. İlköğretimini burada tamamladıktan sonra ünivers..