Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Karına sesini yükseltme adam!

Karına sesini yükseltme adam!
 

Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesi konulu araştırma kapsamında Türkiye, Romanya, ve Polonya da toplam 1511 kadınla yaoılan anket sonuçları açıklanmış. Bu sonuçlara gore  eşleri ile en çok alay eden ve bağıran kocalar Türkiye'de imiş.Eşine hakaret ve küfür üstünlüğü ise  Romanya ve Polonya'da imiş. Anlayacağınız biz Türk kadınları hakaret ve küfürden yırrtık, olayı alayla , yüksek sesle bağırma ile atlatıyoruz. Bu arada Fiziksel şiddet gösterisi üç ülkede de hemen hemen aynı imiş.

  Yapılan bu araştırmaya gore çocuklarını en çok döven aileler Türk aileleri imiş.Ayrıca gene aynı araştırmada eşlerini en çok kıskanan erkeklerin Türk erkekleri olduğu da ortaya çıkmış. Sanırım çok sevgiden kıskanıyorlar. Gene bu anket sonuçlarında şiddete maruz kalan kadınların çocukları sebebiyle evliliklerini sürdürdükleri de açığa çıkmış.

  Şimdi sorarım size. Bir insan bir insane niye bağırır.Söyleyeceklerini daha sakin söylese, ikna yolu ,ile sevimli bir ses tonu ile anlatsa sözü dinlenmeyecek mi. Erkek okurlarım bana kızmasın, alınmasınlar ama , erkeklerin ses tonu zaten biraz yüksek çıkıyor. Bir de bu yüksek ses tonunu bağırma şeklinde daha da tiz bir halde sunarlarsa, ayrıca sözlerinin arasına şiddet içeren küfür ve aşağılamaları ilave ederlerse hiç de sevimli olmuyorlar.

  Ben kendi hesabıma çok sevdiğim torunumun bile yüksek ve itici ses tonu ile konuşmasına tahammül edemiyorum. Karşımdaki kişi eşim, amirim veya  bir komşum bile olsa yüksek sesle, tehdit eder gibi, parmak sallarcasına konuşma beni hasta ediyor. Sanıyorum bütün hanımlar benim gibi düşünüyor.

  Rahmetli babaannem hep 'Lafın dişisi ile konuşun.'derdi. Demekki lafın dişisi tatlı ve yumuşak ses tonu ile söylenen sözler. Gene atasözlerimizde 'Tatlı dil Yılanı deliğinden çıkarır.'diye bu konuya değinilmiştir.

  Demek ki tatlı, yumuşak, aşağılamadan yapılan konuşmalar daha tesirli  oluyor. Acaba çok mu zor. Gerek günlük yaşamımızda, gerek sosyal hayatımızda, siyasi yaşamımızda tatlı tatlı, konuşsak, anlaşsak. Birbirimize kırmadan hitap etsek.

  Ne olur beyler bağırmayın biz kadınlara, Hiç kimseye bağırmayın. Yavaş yavaş ve sakin sakin, aşağılamadan, alay etmeden, tehdit etmeden  anlatın. İnanın o zaman daha tesirli olacaksınız.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..