Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karınca Tatlısı (Haşhaşlı Revani)

Karınca Tatlısı (Haşhaşlı Revani)
 

Karınca Tatlısı (Haşhaşlı Revani) malzemeleri:
 
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı haşhaş tanesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Karınca Tatlısı (Haşhaşlı Revani) yapılışı:
 
Şeker ve yumurtalar, köpürtülene kadar çırpılır.
Un, irmik, haşhaş, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
Klasik bir kek hamuru kıvamına geldikten sonra yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülerek fırında pişirilir.
Diğer taraftan şeker ve su ile bir şerbet kaynatılır.
Ocağın altını kapatmadan önce limon suyu da ilave edilir.
Her ikisi de ılık olan şerbet ve kek birbiriyle buluşturulur.
Arzuya göre kaymak ya da dondurma ile servis yapılabilir.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..