Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '11

 
Kategori
Felsefe
 

Karınca yürürse, felsefeye bak...

Karınca yürürse, felsefeye bak...
 

Akrep! Dünyanın en zehirli akrebi Anadolu'da yaşıyor!


“Karınca yürürse, Mekke pabucunun yanında biter!” vallahi sözü ben uydurdum amma ve lakin cuk oturdu gibisinden bi şey oldu bu vecizem yani.

 

Felsefe dersen aha sana felsefe, kralı var yahu.

 

Ulan bir kere karınca çalışkanlık demek, üretmek demek, eyi mi!

Sırtını dayadıysan iktidara memleketin dereleri madenleri sana helal olsun karınca!

 

Karınca, sadece yürüse bile yeter hayvan oğlu hayvan, kendini Mekke’de bulur!

Yalan mı yani.

Bu arada yeni yetme zenginimize laf sokuşturup iktidarı eleştireceğimi düşünüyorsanız yanıldınız birader, avucunu yala ey okur! Newyorker sen de! Hökümatımızdan Allah razı olsun, makarna, bulgur, kömürümüzü veri yo yani.

Allah devlet-i Aliye’mizden razı olsun!

Karınca gibin çalışan muradına eriyor çok şükür, Mekke’yi de buluyor!

Gerçi bu aralar  ortalık biraz karışık memlekette.

Altan hökümatı eleştirdi,H.Cemal destek çıktı neyim.

Şike davası; şike şike diye gitti geldi velhasıl, (Behçet Nacar filmi gibi yer edindi,çağrışım yaptı belleğimizde.Makinist araya parçayı eklemiş mecburen  darbe sürecinde olduğu gibi seyredeceğiz, maksat siyaset olmasın herkes şeyini düşünsün.. ya neyse) bir sürü futbolcumuz özgürlüğüne kavuştu ya Rabbimize bin şükür olsun!

Cenab-ı Rabbülalemin her zaman doğrunun yanında yani.

 

Demem o ki,  “Şike caiz midir Hocam” diye sorarak yüksek ahlak gösteren dini bütün futbolcularımıza minnettarız diyecektim yazının bir yerinde; ama Atatürk’ün “Ben sporcunun yüksek ahlaklısını severim” derken şike parasının helal veya haram olup olmadığını soran sporcuyu kast edip etmediği konusunda çelişkiye düştüm.  Malum şimdilerde bir tarafı Fransa’da tartışılan “soykırım” müsebbibi, tarihe onca sorun bırakan bir geçmişin mirasçısı olarak kaderini yaşamaya mahkum çelişken ben; Libya’ya saldıran Fransa, İngiltere, ABD ittifakının zincirlenemez uç beyi gibi işgördüğümün unutulmasından bi hederim!

 

İçinden geçmekte olduğum hassas dönem itibarı ile  Fransa’ya Cezayir soykırımını anımsatmadan  (mecburen)  geçemeyeceğim! Sarkozy hödüğüne kızıyorum ama asıl sıkıntıyı yaratan benim! Aynaya bakıp nekahet dönemini şey etmeden, dinlemeden söyleyecek bir sürü şey geçiyor aklımdan; kendimi tutuyorum.

“Karınca yürürse, Mekke pabucunun yanında biter!”

Milliyet Blog’da yazdığım onca yazı bi tarafa sırf bu söz yüzünden münasip bir yere heykelimin dikilmesini sevgili müritlerim/okurlarım talep etmeli en kısa vakti zamanında!

“Karınca yürürse, Mekke pabucunun yanında biter!”

Derinliğe, felsefeye bakar mısın ey okur! Boşuna mı newyorker listeye sondan ikinci olarak soktu filozof a-siyazar’ı.

Yav!

Kendi kendimi övdürtmeyin yavu!

Şimdi kalıbımı basaraktan söyleyeyim, blogda;  “hepimiz cübbeliyiz” afedersiniz, “hepimiz a-siyazarız” deyecek o kadar düşünür, yazar, filozof, felyezof var ki kendi kendimlen şey/iftihar ediyorum.

Ne demek kardeşim:“Karınca yürürse, Mekke pabucunun yanında biter!” demek!

Platon, Descartes, Da vinci, Makyavel,Marks,Engels,Konfüçyüs,… akıl edebildi mi bu sözü. Yok sadece MB’de siz şanslı okurların tanık olduğu a-siyazar şey etti.

Tadını çıkarın yaaaa!

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..