Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '08

     
    Kategori
    Hayvanlar Alemi
     

    Karıncalar

    Karıncalar
     

    Karıncalar çok küçük canlılardır. Zar kanatlılardan olan karıncalar herkesin bildiği gibi yuvalarını toprağın altına kurarlar. Yaz günlerinde sokakta çok gördüğümüz karıncalar, kış günlerinde fazla görünmezler.

    Peki ya karıncalar nasıl beslenirler?

    Karıncaların beslenme şekilleri birçoğumuzun bildiği gibi değildir. Çoğu kişi karıncaların beslenme şekillerini bile bilmez. Karıncalar yaprakla beslenirler. Fakat direkt yaprağın kendisini yemezler. Bunun nedeni ise şudur: karıncaların vücutlarında, bitkilerde bulunan selülozu sindirebilecek enzimler yoktur.

    Karıncaların bilinmedik özellikleri nelerdir?


    1)Karıncalar tarımı ilk kullanan canlılardır. Yuvalarının bazı bölümlerinde mantar yetiştirirler.

    2)Bir karınca kendi ağırlığının 50 katı ağırlığı kaldırabilir.

    3)Karıncalar yemek bulmak için öncü karınca yollarlar. Öncü karıncalar yemek ararken koku molekülleri bırakırlar. Diğer karıncalarda koku moleküllerini izleyerek yiyeceklerini bulurlar.

    Karıncalar evcil hayvan mıdır? Eğer bir karıncanız olsaydı adını ne koyardınız?

    Bence karıncalar evcil değillerdir. Fakat bu onların vahşi olduğu anlamına da gelmez. Karıncalar doğada yaşamayı sevdiği için ve doğada onlara göre birçok yiyecek bulunduğu için karıncalar evcilleşemezler. Ayrıca karıncaların evleri toprağın altındadır. Biz evimizde karıncaya öyle bir ortam sağlayamayız.

    Fakat karınca evcil bir hayvan olsaydı ve karıncayı da kedi, köpek gibi besleyebilseydik onlara da bir ad verirdik. Benim bir karıncam olsaydı adını ''KARA''koyardım. Bunun nedeni ise: karıncanın siyah renkte olması olurdu. Hiç kırmızı, lacivert, turuncu veya mor renkte karınca gördünüz mü? Belki görmüş olabilirsiniz. Ama o da ancak rüyanızda!.. : )

     
    Toplam blog
    : 1
    : 5361
    Kayıt tarihi
    : 11.12.08
     
     

    1997 doğumluyum. İstanbul'da oturuyorum. İlkokul 6. sınıf öğrencisiyim. Boş zamanlarımda yazı yazmak..