Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Karınız mı anneniz mi daha ileri; ikisi de değil, sevgiliniz…

Karınız mı anneniz mi daha ileri; ikisi de değil, sevgiliniz…
 

Birisi çıksın konuşsun da şu söyleyemediğimizi söylesin diye bekliyorsunuz; tamam geldim… Birisi sizin anneniz, diğeri çocuklarınızın… Eşiniz için ayrıca yareniniz diyeceğim ama bildiğimiz eşler pek yaren değil. Üstelik sevgiliye yer kalmaz.

Sevgilisi olmayanlar ne annesini sever, ne karısını. Sevgilisi olmayanlar hiç kimseyi sevmez. İnsanların mutsuz olmalarının nedeni sevgililerinin olmayışıdır. Onlara sevgili verin eşlerine taparlar, annelerini sırtlarında hacca götürürlar. Annelerine bakmayışlarının, eşlerine ilgi göstermeyişlerinin nedeni sevgililerinin olmayışı.

Eğer bir sevgilileri varsa siz de sevgilisi olursunuz. Aslında belki sevgilisi siz olurdunuz, evlilik buna engel.  Eş/karı napsanız sevgilinin yerini almıyor. Kocanıza/karınıza sadece eş olursunuz sevgili olamazsınız. “Karım benim sevgilim” lafına sadece gülünür. “Çocuğumun anası” deseniz olur. “Hizmetçim” deseniz yine olur.

Peki, hangisi ileri? Anne, eş, sevgili… Annesi için intihar eden var mı? Peki, eşi için kendini asan? Ama sevgilisi için bir sürü… Gördünüz mü kimin için ölünüyormuş! Bu dünyada aşktan üstün tek bir şey var: Allah!

Annenizi çok sevmeseniz nolur? Sizi evlatlıktan mı reddeder? Peki karınızı? Bırakır gider mi? Hiçbiri olmaz. Ama sevgiliniz…

Kaynana-gelin tartışmaları kocayı hiç ilgilendirmez. Onlar boşuna kavga ediyorlardır; çünkü koca bey ikisini de sevmez. Onun aklı arka mahalledeki Boşnak kızındadır…

İnsanlara aşk yolunu açın, dünyadaki bütün kötülükler biter. Ayı Recep bile aşk yüzünden banka soyar. Aşksızlık başına vurmuştur. Nolmuş sizi doğurmuşsa. Nolmuş size çocuk yapmışsa. Kendileri için yapıyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..