Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '10

 
Kategori
Mizah
 

Karışık saz semaisi

Karışık saz semaisi
 

YEMEN DE MAÇ YAPMAK


Bana 20 militan verin, vekil yapayım. Kim demiş bunu? Baykal demiş? Kime demiş? Kapatılan HADEP, yetkililerine. Onlar ne cevap vermişler, Baykalın bu önerisine? Ellerinin tersi ile itmişler. Vay, vay, vay. Bu ne feraset. Bu ne ihtişam, bu ne güzellik. Dam üstünde saksağan. Bu ne güzellik sevgili yarim. Bunu söylerken, Haburdan giriş manzarasını unutturmak gayasi ile mi söyledi BDP nin vekili. Madem vekil yapmak kolay, o zaman Habur dan giren 34 militanı, siz aday gösterin, ya da AKP aday göstersin, seçimi alıp götürün. BDP+ AKP, 400 millet vekili ile, hallaç pamuğu gibi atarsınız ülkeyi. APO yu da, damdan çıkarır, Kandile Vali yaparsınız. Meğer ne kıymetli, ne alımlı militanlarınız varmış öylee. Artiz mi bunlar. Onları dağdan indirip, kermelerini temizleyip, insan içine çıkarana kadar, yıllar geçer. Apo nun bile, rengi daha yeni ağarıyor. Sayın vekil Sakık, bunları görmüyor ama, nedense burnu havaya kalkık.

Kürdili hicaz bu haberden sonra, Ağır aksak makamına geçelim. Tarkan tutuklanmış. Fatihin aslanı olan değil, popçu olan Tarkan. Birileri ispiyonlamış. kokaini nerede bulacaklarının, krokisini de çizmiş. Islak imzayı da yapıştırmş. İş tamam. Ee, kahvaltıya katılmazsan, böyle olur. Açılımı destekleyip, açılmaz isen, adamı böyle baklava yufkası gibi açarlar. Tarkan ile birlikte, bazı gazeteciler ve iş adamlarıda aynı dertten tutuklanmışlar. KOKAİN. Bu kokain, ne kokulu bir şeymiş. Kokusu çok çabuk yayılıyor. İspiyoncu da, kokudan anlamıştır. Gizli tanık, Tarkanın yanından geçiyormuş, kokuyu almış. Tarkana demiş ki; Tarkan, sende tuhaf bir koku var, ne kokin böyle? Tarkan, Parfüm, Davidof, falan ık, mık, edince, ispiyonlanmıştır.

Geçelim, Bayati makama. Kahraman Maraşlı ile, Çorumlu, "maksadı aştık, partimizden özür diliyoruz" demişler. Yani, şimdi, fiş yok mu? Kanımız bozuk değil mi? Oh be! Rahatladım vallahi. Komutanlar serbest bırakılmışcasına, rahat bir nefes aldım. Kanımız temiz, fişlenmiyoruz, İşte demokrasi bu. Bunun şerefine, akşam, tuzlu Çorum leblebisi ile, bir duble buzlu Tekirdağ rakısı içerim. Gel keyfim gel. Bundan iyisi, Şamda kayısı.Ya da Maraş dondurması.

Gelelim, Roman havasına. Dün akşam, cimcimeler ve kanaryalar, Avrupadan dışlandılar. Yapılan açıklamalar da, dediler ki: Maksadı aşmışız. Türk kamu oyundan ve taraftarlarımızdan, özür diliyoruz. Ee, teknik heyetin biri Alman, biri Hollandalı, Onlar, elbette bizim gibi, maksadı aşacak değiller ya. Millilerimizi, daha önce kış kış lamışlardı. Bizim yerimiz, Asya, Afrika. Orta doğu. Şu sıralar, oralarda imajımız iyi. Başbakanımızı da seviyorlar. Seneye bizi bu guruba dahil ederler. Havamızı buluruz. Biz, Yemeni iyi biliriz. Huşu da, iyi biliriz. Yolu yokuştur, onuda biliriz, ama bu kez, gider, geliriz.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..