- Kategori
- Yemek - Mutfak
Karışık Sebze Böreği
Çok hafif vitaminli severek yiyeceğiniz börek tarifi.
Yapılışı: Önceden yıkanıp sirkeli suda bekletilmiş,( havuç ve patatesin kabukları soyulmuş) sebzeler: 1 adet didiklenmiş karnabahar, 2 adet havuç, 2 adet patates, 1 kâse bezelye, 1 adet soyulmuş bütün soğan az tuzlu suda düdüklüde haşlanır ve küçük küçük kıyılır. Çok hafif haşlanan sebzeler, soğutulur. Süzülen sebze suyunu atmıyorum çorba olarak değerlendiriyorum. Haşlanan sebzelerin içine 3 tane yeşil soğan, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu yıkanıp ayıklanarak ince, ince doğranır. Yarım kâse lor peynir ilave edilir isteye bağlı tuz ve baharatlar konularak karıştırılır. Bir kapta 1 bardak yoğurt 3 kaşık un, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 fincan süt, 3 yumurta, 2 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilerek iyice çırpılır. Önceden hazırlanan sebzeler bu sosla iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yayılır üzerine isteye bağlı kaşar rendesi serpilerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkartılıp soğuyunca dilimlenerek servis tabağına alınır. Etrafı isteye bağlı yeşilliklerle süslenir. İsterseniz yerken üzerine sarımsaklı yoğurt da ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ