Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Karısına tecavüz eden adam

Karısına tecavüz eden adam
 

Kadının adama nasıl baktığını görüyorsan, içinden neler geçirdiğini de tahmin edebilirsin!


Ne talihsiz bir kişidir kendisi. Kim mi? Karısına tecavüz eden adam tabi ki.

Gün geçmiyor ki, gazetelerde, internette yeni bir " karısına tecavüz eden adam " haberi okumayalım. Bir kadının, nikahlı kocasının kendisine tecavüz ettiğini iddia etmesi, ne acıklı bir durum...

Kadına uygulanan şiddete karşı mıyım? Tabi ki. Pozitif ayrımcılıktan yana mıyım? Kadın güçsüzlüğünün erkeğin fiziki gücü, kaba kuvveti karşısında korunmasına taraf mıyım? Sorulması bile ayıp... Böyle anlarda, kesinlikle kadının yanında olurum. Erkeğin, ataerkil toplumun kadına psikolojik baskı yapmasına sessiz ve seyirci kalır mıyım? Asla! Ve hiçbir zaman...

Ancak bununla birlikte, bir kocanın, nikahlı karısına tecavüz ettiği, edebileceği düşüncesine de sonuna kadar karşıyım. Ne yani?!! Adamın canı sevişmek istediğinde, bunu gidip kimden isteyecekti?!! evli olduğu kadından değil de, kapı komşusundan mı?!!

Evliliğin en temel nedenlerinden biri ve en önemlisi; sevdiğin, güvendiğin, tek eşli hayat süreceğin insanla - istisnai durumlar hariç - cinsel hastalıklara kapılma korkusu yaşamadan, dilediğin gibi, istediğin şekilde cinsellik yaşamaktır. Cinsel istek ve arzularını kanunen de birlikte olduğun insanla deneyimleyerek bireysel, toplumsal cinsel suç ve şiddet olaylarından kendi rızanla uzak durmaktır.

Hal böyleyse, bir adamın karısına tecavüz ettiğini iddia etmek, en iyimser yaklaşımla, evlilik kurumunun cinsel boyutundan habersiz olmaktır. Öte yanını gidip başkalarına anlatın kardeşim, bana değil!...

Peki kadın, canı istemese de, ille de kocasıyla birlikte olmak zorunda mı? Elbette değil ama o, bunu engellemek için birçok yola başvurabilir kolayca.

- Kocasına, canı istemediğinde, onunla zorla birlikte olmaması gerektiğini açıkça, eveleyip gevelemeden anlatabilir.

- Kocasının cinseliğe bakışı bağımlılığa dönüşmüşse, cinsel uyumsuzlıkları konuşarak çözülemeyecek kadar büyümüşse, aralarındaki libido düzeyi farklılığı giderek artıyorsa, cinselliğe duydukları ilgi ve ihtiyaç önceliği birbirlerini rahatsız edici boyutlara varmışsa; psikologlardan danışmanlık, psikiyatristlerden tıbbi yardım alabilirler.

- Erkeğin cinsel açlığı, birlikte yaşamayı imkansızlaştıracak kadar sorunluysa, kadın adamdan boşanabilir. Buna mahkemede, ister şiddetli geçimsizlik, ister cinsel uyumsuzluk desin. Kim, ne karışır.

Ama bir kadın, yukarıda saydıklarımın hiçbirini yapmadan " Kocam bana tecavüz etti! " diye yeri göğü inletiyorsa; ya kocası tarafından fazla şımartılmıştır ya da teşhircilik; iliğine, kemiğine, ruhunun her zerresine işlemiştir! Kimse kusura bakmasın.

Haaa!... Adam karısına cinsel şiddet uyguluyorsa, onunla birlikte olmadığı zaman fiziki güç kullanıp psikolojik baskı yapıyorsa, kadın; yolunu da ayırabilir o kişiyle, kanun önünde her türlü hakkını da arayabilir. Ancak bunun yolu, " Kocam bana tecavüz etti! " diye yeri göğü inletmek, alemi birbirine katmak değil...

Diyelim ki, adam, karısının istemediği bir cinsel  davranışta bulundu, onu tasvip etmediği bir eyleme, seksüel bir tercihe uymaya zorladı. Olay, o gece orada, ikisinin arasında kaldığında, iki kişilik bir mahrem olmaktan öteye geçmez.

Ancak, gecenin bi yarısı, " Kocam bana tecavüz etti! " diye karakola koşturan kadın, olayı mahrem olmaktan çıkarıp saklanamaz, inkar edilemez bir hayasızlık çizgisine taşır. Olay duyulup, gazetelere, internet sitelerine manşet olduğunda, sadece iki kişinin bilmesi gereken bir olay, kıyamete kadar tüm insanlığın şahit olacağı bir hayasızlığa dönüşür.

Eyyy kocasını kendisine tecavüz etmekle suçlayan kadın!... Şunu iyi bilmelisin ki, sana tecavüz ettiğini iddia ettiğin adam, eğer hala senden ayrılmamışsa, bu bir tek şeyin garantisidir. Bundan böyle kocanın gözü hep dışarda olacak! Aman diyim yanlış anlama! Asla seni çok sevdiğinden değildir suskunluğu...

Eşin sana tecavüz mü etti? Böyle düşünüyor, böyle mi hissediyorsun? Anlıyorum seni.. O zaman git, mahkemeye şikayet et kocan olacak o adamı... Adam gibi, insan gibi boşan kocandan... Ama yok, " Benim derdim; kocamı rezil etmek, aleme reklam etmek! " diyorsan... Emin ol ki, sen ondan çok daha fazla rezil, çok daha fazla reklam olursun. Bundan adın gibi emin olabilirsin.

İçinde, ruhunda teşircilik duygusu taşımayan hiçbir kadın; " Kocam bana tecavüz etti! " diyerek karakol kapılarına koşmaz. Koşuyorsa, ya edepten yoksundur ya da utanmaktan...

Hem durun bakalım biraz. Sadece erkekler mi istemediği halde eşini birlikte olmaya, sevişmeye zorlar? Ne yani?!! Gecenin bi vakti, kocasının üzerine çullanıp, ruhuna ve bedenine abanıp " Benimle seviş hadi! Öp bakalım beni! " emrivakisi yapan hiçbir kadını tanımadınız mı, duymadınız mı bugüne kadar? Nikahlı eşini, o istemese de seks yapmaya zorlamak, bir tek erkeklere has bir davranış mı?

Peki ya bugüne kadar, " Karım bana tecavüz etti! " diye ortalıklara düşen, feryat figan eden bir tek adam gördünüz mü? Sanmam.

Sakın bana bunu - kadınla erkeğin cinsel duyarlılık farkı - filan diyerek açıklamaya kalkışmayın. Erkekler de en az kadınlar kadar insan... Ve erkeklerin de duygularıyla düşünceleri var. Tacize, tecavüze uğramak, cinsiyet ayırdetmez çünkü.

Ve son söz... Tecavüzlerin tek mağduru kadınlar değildir. Bazen, erkekler de bu yüzden çok mağdur olur. Tıpkı karısına tecavüz eden adam örneğinde de olduğu gibi...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..