Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '18

 
Kategori
Futbol
 

Karius, Ayew ve Cocu'nun İlk Onbiri...

Fenerbahçe'nin  Zagrep maçından sonra en kısa sürede toparlanması lazımdı. Hırvatlar gerçekten kolay bir galibiyet almıştı kendi sahalarında.  Evet belki Benfica ya kaybettikleri maçta hazır değillerdi ancak hırvat takımı kollektif futbolu da her açıdan göstermişti hayrovic ve olmo nun yıldızlaştığı maçta...

Gel gelelim toparlanmaları gereken maç ta Beşiktaş maçıydı. Aslına bakarsanız tıpkı Zagrep takımı gibi iyi paslaşan,çabuk pas yapan ve kanatları da iyi kullanan bir takıma karşı oynayacaklardı.

Cocu'nun elindeki kadro iyi etüd edilmesi gereken bir kadro. Çünkü hemen hemen her mevkide maçın genelinde sorunlar yaşayabiliyorlar.

Yine de Hollandalı teknik adam Benzia,Reyes,Jailson,Ayew ve Slimani yi bir arada oyuna başlattı. Fenerbahçe belki de bu beşlinin bir arada oynamasıyla iyi bir mücadele de koydu maçın başlarında.

Fenerbahçe 'nin en çok Babbel'in kanadından zorlanacağı belliydi.Öyle de oldu aslında. Fenerbahçeli oyuncular Hollandalı oyuncunun klas koşularını çoğu zaman takip etmekte zorlandılar.

Maç zaman zaman orta alan mücadelesi şeklinde geçse de Fenerbahçe orta alanının özellikle top Quaresma da iken neden geç müdahele ettiğini de anlamak zordu gerçekten.

Fenerbahçe de orta alanda Benzia gibi belki bir oyuncu daha olsa savunma kapasitesi de artacak gibi duruyor ama elde sadece o var.

Fenerbahçe Beşiktaş ceza sahası önünde hem daha dikkatliydi hem de daha istekli.Ancak görünen o ki Ayew 'in mutlaka forma girmesi lazım.Dün tecrübesi ile birşeyler yapmaya çalıştı ama Fenerbahçe 'nin daha fazlasına ihtiyacı var.

Babbel'in golü olağanüstüydü her açıdan.Harun'un da durdurması çok zordu ama yine de Fenerbahçe kalecisinin bu maçta da hatalı bir kaç müdahelesi vardı.

Fenerbahçe 'nin golü ise yine Ayew'in tecrübesi ile geldi. Daha öncede Konyaspor maçında bazı pozisyonların bittiği anda onun ayaklarında tekrar gollük pozisyonlara dönüşmesini izlemiştik.

Zamanında yükseldi.Caner ve Vida arasında ki boşluktan süzülüp golünü attı.

Çoğu kimse Hasan Ali'nin performansını beğenmeyebiliyor.Ancak hiç te yabana atılmayacak bir futbol altyapısı var. Eğer ki biraz daha futbolun doğrularına yakalaşabilirse ,performansı daha da artacaktır şüphesiz.

Bu arada Beşiktaş 'ın kalecisi gerçekten çok daha iyi bir kaleci olacak ileride. Zamanlaması ve rakip ataklarda pozisyon alışı mükemmel'e yakın..

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..