Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Esra Kemer Kariyer Danışmanı

http://blog.milliyet.com.tr/cvcheckup

25 Nisan '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kariyer Danışmanlığı

Kariyer Danışmanlığı
 

Kariyer Danışmanlığı


KARİYER DANIŞMANLIĞI 
Kariyer, iş hayatı çalışanlar, çalışmak isteyenler, yeni mezunlar için oldukça önemli… Hepimiz evden çok iş yerinde vakit geçiriyor, ailemizden – sevdiklerimizden daha çok iş arkadaşlarımızla vakit geçiriyoruz.  Sürekli değişen dünyada iş dinamikleri de değişiyor. Bu kadar değişken varken genç arkadaşlarımızın meslek seçimleri ile kariyerlerini yapılandırmaları, çalışanlarınsa kariyerini var olan tecrübelerini, yetkinliklerini kullanarak değişen dünyaya adapte etmesi gerekiyor. 
Aslında işin özü kendini tanımak, becerilerini öğrenmek, hedeflerini tanımak, geçmiş kariyer bilgileri ve nitelikleriyle özgeleceğini tanımlamak. Bu esnada kendi becerilerini öğrenmeye, hedeflerini, yapabileceği işleri belirlemeye ve bu işlerin kendi bilgi –yetkinlikleriyle uygunluğunu objektif ve gerçekçi olarak değerlendirmeye ihtiyaçları vardır.
 
Peki meslek, kariyer ve iş ne demek? TDK’ ya göre
Meslek : Belli bir eğitim ile kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş: 
İş           : Birinden istenen hizmet veya birine verilen görev. 
Kariyer : Bir meslekte zaman ve çalışmayla elde edilen aşama, başarı ve uzmanlık.
 
Kariyer meslek seçimini kapsar ve hatta bir mesleğin seçimiyle birlikte alınan eğitim-öğretimle başlar. Öğrencilik kariyerin başlangıcıdır.  Kariyer çalışma hayatına girilmesi ve tecrübelerin artmasıyla yol alınmasından oluşur, yani profesyonel tarafından tercihleri doğrultusunda oluşturulur. .
Peki Kariyer Danışmanlığı Nedir? Danışanlarım bana neden geliyor? Beklentileri, soruları, ihtiyaçları neler? 
 
Kariyer danışmanlığı, danışan birey-grupla kariyer gelişimi ile ilgili sorunlarda profesyonel bir danışmanın yürüttüğü danışmanlığı ifade eder.
 
Kariyer danışmanlığı meslek, iş ve profesyonel iş hayatını odak noktasında olan bir süreçtir. Çalışanların iş arayanların ne yapacaklarına dair soruların cevaplanması, sorunların çözülmesi, kararların alınması aşamasında destek verilir. 
 
Profesyonellerin kendini tanımasında, yapıp yapamayacaklarını keşfetmesinde, güçlü-zayıf yönlerini bilerek hedef belirlemesinde, bu hedefe ulaşırken karşısına çıkacak olan tehditleri-riskleri dikkate alarak plan oluşturmasında faydalıdır.  İş değiştirirken, iş ararken bu detaylar vereceğiniz kararlar ve tercihler doğrultusunda çok çok önemlidir.  Seçimleriniz sizi siz yapar, özgeleceğinize ve seçimlerinizin sonucuna yön verir. Danışmanınız size hangi mesleği seçeceğinizi, hangi işin doğru olduğunu söylemez. Unutmayın tercihlerinizi siz yaparsınız, sonuçlarda sizin tercihleriniz doğrultusunda yönlenir. 
 
Fırsatlar, alternatif seçimleri sizinle danışmanınız arasında müzakere edilir, kararı siz verirsiniz. Danışanınız sizin yetenek, ilgi ve değerlerinizi çeşitli araç-yöntemlerle bulur ve sizi bu sonuçlara göre yönlendirir. Belirlenen nitelikleriniz dâhilinde karar verme süreci size aittir. Danışmanınız karşınıza çıkan engel ve sorunlarda büyük resmi görmenize yardımcı olur ve karar verildiğinde, sorunda çözüldüğünde sona ermez. Kariyeriniz boyu devam eden bir süreçtir.
 
Soru ve talepleriniz için esra@cvcheckup.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.
 
KARİYERİNİZ PARLASIN…
Esra KEMER – İK ve KARİYER DANIŞMANI
esra@cvcheckup.com
 
 
Toplam blog
: 53
: 162
Kayıt tarihi
: 07.02.17
 
 

Profesyonel is yaşantısına 1999 yılında devlet okulları ve özel dershanelerde Fizik ve İngilizce ..