Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kariyer gözyaşı

Kariyer gözyaşı
 

Bu gözyaşı mesleğe yeni başlayan, kariyeri için gurbet yollarını tutan sahibine aittir.

Belki, adaptasyon sorunu diye bir çırpıda izah edilebilir.Ama, bana göre bu kadar basit değil;

Şöyle ki, işsizliğin yaklaşık yüzde 11 olduğu varsayılan ülkemizde; hele bir de bayan iseniz; çalışma alanlarınız kısıtlı ve yükselme olasılığınız az olduğu göz önüne alındığında bulabildiğiniz işinize dört elle sarılırsınız.

Bizim kariyer hikayesinin gözyaşı sahibi; henüz on günlük kariyerinde bir dizi, sorunları göğüsleyememiş olup, yaşadığı yerin özellikleri ve çevresinin ona yaratmış olduğu yapay dünya’sından, kariyer dünyası gerçeğine merhaba demiştir. Maddi olanakların azlığı, başkaca bir şehirde çalışma zorunluluğu; bölgesel ve şehirsel farklıklara, bir de iş alemin; gediklilerinin baskıları eklenince; gözyaşı kendisine akacak mecra arar... Hal böyle iken; ilk günlerde sıcak merhaba ile karşılayan kişi ve/veya kişiler onun ilk sığınağı olur ve ağlayış başlar... Bu ağlayış ne ilk olacak, ne de son... Buyrun; kariyer dünyasına hoş geldiniz.

Aslında, bu ağlayışı hızlandıran başkaca amiller vardır; ama bunu konunun uzmanlarına bırakmak gereklidir.

İşte bu ilk gözyaşı var ya; bu sizin iş’te kalıp kalmayacağınıza yön veren göstergedir. Zaten; konum gereği duygusal ve anaç bir role sahip olan; kariyer dünyası bayan’ları, zamanla gözyaşlarını eğiterek, demir leydi olma yolunu seçebilir ve o ilk göz yaşlarını unutup gidebilir. Bu bir yol olabilir; bu alemde ilk ağlayan; kariyer’in üst basamağına doğru ağlatan rolü üstlenebilir. Sanki, kendisi hiç ağlamamış gibi... Basamağın ilk’inde daha on günlük iken; ağlayan o değilmiş gibi.? Tabii bunlar bir varsayım, belki tam tersi olur, ben ağladım fakat mahiyetim ağlamayacak şeklinde bir liderlik örneği gösterebilir.

Son Söz: İlk gözyaşı kariyerde bir eşiktir, bunu aştığınız takdirde sonuç zirve yoludur; Anomin bir söz vardır; ‘’Zirve’nin yolu vadiden başlar; tabii sabırlı olanlar için’’.


blog resmi http://www.gbg.bonet.se/osmanli/kultur/eserler/aglayankadinlarlahdi.htm alınmıştır.

 
Toplam blog
: 92
: 766
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

1970 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Tarsus'ta tamamladım.Yüksek öğrenimimi Atatürk Üni..