Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kariyer planı..!!!

Kariyer planı..!!!
 

Partner firmasının kurucusu ve en yoğun çalışan eğitimcilerinden biri olan sevgili Mehmet Bilgiç' in yönetici yetkinliklerini geliştirmeye yönelik eğitimine katılmıştım. Kendine has tarzı, anlatım şekli ve vurgusu gerçekten takdire şayandı. İş kariyer planlanmadan açılınca Mehmet Bey hemen yakın bir ifadeyle şunları söyledi:

"

- Bilirsiniz arkadaşlar biz erkekler arasında şöyle garip bir laf vardır:

"Dün sokakta yürürken korkunç güzel bir kadın gördüm."

Bakın arkadaşlar bu son derece tutarsız ve anlamsız bir cümledir. Çünkü güzel olan şey korkunç olamaz, korkunç olan şey de güzel olamaz.)) Aynı mantıkla kariyer olan yerde plan olmaz, plan olan yerde de kariyer olmaz. Kariyer planı diye birşey olmaz, ancak GELİŞİM planı olur. Sizler herhangi bir çalışanınıza herhangi bir kariyer vaadinde bulunamazsınız, neden mi? Bakın saatinize size 3 saniyede söyleyeceğim:

(Hızlı bir şekilde söyleyerek)

-Çünkü daha sizin ne olacağınız belli değil..!!

Bakın sadece 2sn sürdü. Siz çalışanınıza hedeflediği noktadaki bir kişide olması gereken davranış setlerini, yetkinlikleri kazanması için gerekli gelişim planını, bu noktada bildiklerinizi ona aktarmayı ve bu sayede onu hedeflediği yere hazırlamayı vaadedebilirsiniz.

..

"

Gerçekten çok güzel bir eğitimdi. Eğitim ilerledikçe bir yöneticinin ne olması gerektiğinin resmi kafamda netleşmeye başlamıştı. (ALLAH' tan kafamdaki resimden çok farklı değildi. Birşeyleri doğru yaptığını bilmek bile insanı mutlu edebiliyordu.) Böyle bir resme sahip olmak hem çok güzel hem de zaman zaman can sıkıcı olabiliyordu. Olması gerekeni bilmek güzel taraftı, kötü taraf bunun dışında davranışlar sergileyen kişilere katlanmak eskiye göre biraz daha zor olacaktı. Eğitimin en güzel sözlerinden biri de:

-Koltuk insanı bir yere götürmez, kişi koltuğu her yere götürür...!!!

olmuştu.

Sevgiyle Kalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..