Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Kariyer ve iş nereye kadar sürer?

Kariyer ve iş nereye kadar sürer?
 

İşsizlik oranı her ne kadar da yüksek denilse de ve işveren için bu çok fazla aday seçme hakkı doğuruyor gibi görülse de aslında durum hiç de böyle değil. Çünkü genelde yapılan araştırmalar firmaların çoğunlukla aradıkları tam adayı bulamadıklarını, bulsalar bile bu sayının çok çok az olduğunu gösteriyor.

Hal böyle olunca da her anlamda işe uygun çalışan da bazı beklentilerinin gerçekleşmemesi durumunda hemen iş değiştiriyor. İşveren bu durumda hem zaman, hem para hem de kalifiye eleman kaybediyor...

İşverenlerin en sık yaptığı hata doğru adayı bulduğunda bile nasıl olsa çok iş arayan mantığı nedeni ile bulduğu elemanı tam olarak iş yerinde mutlu edemeyerek kaybetmesidir. Bu durum hem işverenin kasasına hem de işe olumsuz yansır.

Peki doğru bir eleman neden işten ayrılır sorusunu Türkiye’nin yeni nesil kariyer sitesi Kariyername.com’un Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Müdürü olarak  cevapları sizin için şöyle derledim:

Ücret Yetersizliği : Çoğu işveren maaş veya yan hakları az vermekten yanadır. Durum böyle olunca çalışan “bu parayı her yerde nasılsa alırım” mantığında çalıştığından en ufak bir olumsuzlukta hemen işi bırakma eğilimine girer.

İş yerindeki Yönetim Bozukluğu :  Yöneticilerin tavrı ve çalışana bakış açısı, şirketin yönetim şekli çok önemlidir. Çünkü yapılan araştırmalar çalışanların çoğunlukla yönetim bozukluğu nedeni ile mutsuz oldukları için işlerini bıraktığını gösteriyor.

Kariyer Planı :  Çalışan emek verdiği iş yerinde belirli süre sonra artık terfi bekler veya ünvan değişikliği umudu yaşar. Bu sürecin uzaması kişinin daha yüksek ünvanda başka iş arayışına sürükler.

İş Yükü : Çalışan her ne kadar da ne olsa yaparım yeterki iş olsun gibi duruma yaklaşsa da aslında bu sözü tamamen zorlamadır. İşi idare etmek için, sivrilmemek için bu sözü söyler. Ancak iş yükü sürecinin fazla olması artık çalışanı bir süre sonra bıktırır.

Şirket Olanakları : Şirketin çalışanlarına sunduğu ekstra olanaklar, ödüllendirme sistemi, yol, sgk hakları vb durumlarda çalışanın bir süre sonra değer vermeye başladığı konulardır. Bu nedenle bu olanak ve yan haklarda iyileştirme yapmak gerekir.

Kaynak :  Kariyername

 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..