Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kariyer ve Liyakat Olarak Yüksek Profilli Hükümet!

Kariyer ve Liyakat Olarak Yüksek Profilli Hükümet!
 

AKP 2002 yılı itibariyle tek başına çoğunluk iktidarı olarak, Abdullah Gül Başkanlığında 58. hükümeti, R. Tayyip Erdoğan Başkanlığında 59. 60. 61. hükümetleri, Ahmet Davutoğlu Başkanlığında 62. 63. 64. hükümetleri, Binali Yıldırım Başkanlığında 65. hükümeti kurmuştur.

AKP’nin tek başına kurduğu sekiz hükümet içinde 65. hükümet, objektif olarak baktığımızda, kariyer ve liyakat olarak en nitelikli hükümet olarak görülmektedir.

65. hükümet Aynen Demirel-Özal hükümetleri gibidir! Artık merkeze yerleşmişlerdir! Mühendisler Fen Eğitimi aldıkları için üretim ve yatırım ekonomisini uygularlar! Mühendislik eğitimi alanlar inançlı olabilirler, ancak bir alim veya imamın rahle-i tedrisi’nden geçenlere benzemezler!

65. hükümette Başbakan başta olmak üzere İTÜ ağırlığını hissettirmiş, 5’i İTÜ’lü olmak üzere Mühendislik eğitimi yapmış olan bakanlar ilk sırada yer almışlardır. SBF ikinci sıradadır. Bazı bakanlar Mühendislik-Hukuk gibi, bazı bakanlar Mühendislik-Tıp gibi çift dal eğitimi yapmışlardır. Tamamına yakını 1 veya 2 yabancı dil bilmektedir.

Sayın Binali Yıldırm’ın eline tutuşturulan bir listeyi açıklamadığı, konsensus sağlanarak bir denge içinde hükümetin oluşmasına ağırlığını koyduğu anlaşılmaktadır! 1. saray hükümeti, BinAli-İnAli hükümeti olmadığı gibi Sayın Yıldırım'ın kişiliğinden kaynaklanan sakin bir tonda ülkeyi yöneteceği kanaatindeyim!

65. hükümetimizin üretim ekonomisi, demokratikleşme ve dış politikada komşularımızla dostluklarımızı arttırmaya yönelik kararları, Ana Muhalefet Partimiz tarafından desteklendiği takdirde, kendilerinin ve ülkemizin yararına olacaktır.  

Devlet yöneticileri ve siyasi liderlerin; en yukarıdan başlayarak, ister iktidar ister muhalefet olsun, sokak ağzıyla siyaset yapmaları, bir-iki dönem kendilerine yarar sağlayabilir! Ancak ülkeye yarar sağlamadığı gibi, toplumda kutuplaşmaya ve nefret duygularının artmasına neden olmaktadır... 

 

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..