Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '15

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kariyerde Spiritüel genişleme

İş hayatı başarısında kariyer geliştirmede bilgi alabileceğiniz bir çok merci bulunur. Almaya hazırsanız bu bilgileri pratik yaşamınıza dökmek basittir. Ögrenirsiniz ve uygularsınız.
Ancak çoğu zaman bir çok kişide hayata geçirilen bu başarı pratiklerinin çalışmadığını da görürsünüz. Çünkü salt pratik bilgi sizi geliştirip değiştiremez. Gelişim bu görünen yüzeyde değil, daha derinlerde olur. İceberg gibi.
Derinlerdeki gelişim, tıpkı bir kelebek etkisi gibi önce kendinizle ilgili olan kısımdan başlar sonra aile ve sosyal çevrede kendisini gösterir. Tüm değişiklikler bir ağacın dalları gibi farklı alanlara ulaşır bunlardan biride iş yaşamınız ve parayla olan ilişkinizdir.
İş yaşamınızdaki başarısızlıklar çoğunlukla bireysel eksiklik yada hatalardan kaynaklanmaz, her ne kadar öyleymiş gibi görünsede. 
Aile atalarından devir alınan bu yazgı nesilden nesile aktarılır. 
Yani, üst ebeveynlerinizde iş yaşamı ve parayla ilgili büyük sorunlar yada trajediler yaşanmışsa, sizin de bu yazgıyı taşımanız yüksekle muhtemeldir. 
Ya da ikinci bir sebep, başarı yada paranın, sorun yaşadığınız  ebeveynlerinizden biri y ada her ikisinde de özdeşleşmesidir.
Örneğin "para sürekli benden kaçıyor " diyebilirsiniz ya da "ne yaparsam yapayım işimde bir türlü yükselemiyorum" veya "parayı ve başarıyı provake ediyorum" yahut "tüm projelerim başarısızlıkla sonuçlanıyor" gibi buna benzer bir çok sorun. Bunlar ve bunlara benzer sorunların tümü, ebeveynlerinizle olan sorunlarınızın bu konulara yansımasıdır. Genellikle de hayatla ve çalışma enerjisi ile ilgili olan sorunlar anne ile, proje atılım gibi sorunlar baba ile ilgilidir. 
Paranın kendisinden sürekli kaçtığını ve kovalamaktan yorulduğunu söyleyen danışanıma ilk sorum, yaşamında kimin senden kaçtığını, yanında olmadığını düşünüyorsun dur.
Bazen sorun çok açık şekilde ortadadır. Bazense biraz kazmak gerekir. Çözümse kimine göre basit, kimine göre zor olabilir. Sorunu görmeyi reddettiğinizde çözüm imkansızlaşır. 
Yaşamımızdaki tüm alanlar, ebeveynlerimizle derin bir bağlantı içindedir. Bu her zaman böyledir ve değişmez.
Madalyonun diğer yüzü ise;
Kariyer, başarı, para v.s. için gelişme isteği ve bunun için yapılan çalışmalardaki gelişim, potansiyelinizin daima altında kalacaktır. Gelişim çalışmaları kendini tanımak, keşfetmek ve özünle bütünleşmek amacını güttüğünde, potansiyelinizin sınırsızlığını keşfedecek ve bundan inanılmaz bir lezzet alacaksınız. 
Başarı ve kariyeri, yaşama ve yaşayanlara bir değer katmak, sadece mola yeri olan bu dünyadan geçerken "bende bir şey bırakayım" felsefesini yaşamak bunu içselleştirmek, başarıyı yan etki olarak hayatınıza hediye edecektir.
Bazıları büyük işlerin insanıdır, bazıları daha küçük oynar. Kimin hangi rolü oynayacağı genlerinde kodlanmıştır. Sen iç dünyanın büyük keşfini yaptığında kendini tanıyacak, olmayacak bir şeyin peşinden umutsuzca sürüklenmeyeceksin. Yada başarabileceklerini görüp, azimle yoluna devam edeceksin.
Bana sorarsan başarı ve kariyer dediğin teknik öğretilerden çok, göğsünün tam ortasında başlayıp evrenin sonsuzluğuna kadar uzanan çok daha büyük ve derin bir şeydir..
 
Toplam blog
: 15
: 539
Kayıt tarihi
: 14.09.12
 
 

Kalıtsal Aile Travmaları Terapisti / Yaşam Koçu ..