Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

17 Haziran '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Karizmayı Geliştirme Tüyoları

Yaygın görüş, karizma denilen şeyin % 50 doğuştan geldiği, % 50 öğrenildiği yönündedir.

Uzmanlar, eğitimler neticesinde karizmatik olmanın mümkün olduğunu ifade ediyorlar...

Ve karizmayı geliştirmek için şu ipuçlarını sıralıyorlar:

* Gülümsemek çok ama çok önemlidir. İnsanlara sık sık gülümseyin, selamlaşırken de hafif tebessüm edin. Etrafınıza her daim pozitif olun.

* Empati kurun, kendinizi karşınızdakinin yerine koyun. Şayet bir derdi varsa, acısını anladığınızı hissettirin. Zira insanlar, sizin onları anlamanızı isterler ve beklerler.

* Güvenilir olmalısınız. İnsanlarda güven hissi uyandırmalı, onların güvenini sarsacak hareketlerden ve sözlerden kaçınmalısınız.

* Saygı gösterin. Konuştuğunuz kişi her kim olursa olsun, herkese eşit ve saygılı davranın.

* Neye inandığınız konusunda da kesin bir fikriniz olmalı.

* Sakin olun ve kendinize güvenin. Karizma kendine güvenle aynı anlama gelmez, lâkin kendine güvenmek sizi daha karizmatik yapacaktır.

* Araştırmalara göre karizmatik kişiler duygulara hitap etme konusunda çok iyiler, karşılarındaki kişilerin duygularını hissedebiliyorlar.

* Konuşmanızla beden diliniz örtüşsün. Diğer insanların konuşmalarını dinleyin, iyi ve kötü beden dili örneklerini gözlemleyin. Kendi beden diliniz hakkında biraz düşünün. Konuşmalarınız beden dilinizle örtüşüyor mu bir bakın. Yoksa tedirgin, sıkılmış mı duruyorsunuz? Bir boy aynası karşısında da pratik yapabilirsiniz. Ellerinizi, gözlerinizi nasıl kullandığınızı inceleyin.

* Konuşmadan evvel düşünmeniz akıllıca olur. Şayet söyleyecek önemli bir şeyiniz yoksa sessiz kalın. Önemli bir şey söyleyin ve bunu kendinizden emin bir şekilde yapın. Konuşmanızı sakin, açık ve net, doğru ses tonu ve vurgulamalarla sürdürün.

* İnsanlara, kendine nasıl davranılmasını istiyorsan öyle davran. Tanıştığın her bireye önemli olduğunu hissettir. Diğer kişiler konuşurken dikkatlice dinle, göz kontağı kur, kişiyi dinlediğini belli et. İnsanlara özel olduklarını hissettir, mesela isimleri unutma ve gülümse.

* İnsanlara iltifat etmelisiniz. Zira iltifatları hatırlar insanlar, dolayısıyla sizi de hatırlarlar. Tabii iltifat ederken de ölçüyü kaçırıp abartmamakta yarar var.

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..