Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '09

 
Kategori
Sinema
 

Karl Malden

Karl Malden
 


Türk izleyicisinin de beğeni ile izlediği "San Francisco Sokakları" adlı dizinin başrol oyuncularından Karl Malden 97 yaşında hayata veda etmiş.

1970 li yıllarda TV nin en sevilen dizilerinden "San Francisco Sokakları" ın sevilen dedektifi Karl Malden 97 yaşında aramızdan ayrılmış. Milliyet Blog'da yazı yazılmadığını görünce şaşırdım doğrusu. Karl Malden ile ilgili haberleri derleme yapmak istedim.

Çek anne ve Sırp babanın oğlu olan Karl Malden, 1912 de doğmuş. Asıl adı, Mlad Sekulovich imiş. 70 e yakın filmde rol aldığını söylüyorlar. Ünlü filmlerinden İhtiras Tramvayı, Rıhtımlar üzerinde, Patton sayılabilir. Marlon Brando ile oynadığı İhtiras Tramvayı filminde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Oscarına layık görülmüş.

1972 yılında ilk gösterime giren "San Francisco Sokakları" dizisi ile büyük beğeni toplayan, Karl Malden dizide kendine eşlik eden Michael Douglas'ın da büyük kitlelere ulaşmasını sağlamış.

Son yıllarda sağlığı bozulan Oscar ve Emmy ödüllü aktörün Los Angeles'taki evinde uykusunda öldüğü söyleniyor. Güleç yüzlü, koca burunlu oyuncu, beni tekrar TV nin siyah beyaz dönemine götürdü. San Francisco Sokakları'nı ve o yılların benzeri dizilerini ne kadar özlediğimizi fark ettik. Sevgilerle....




 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..