Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '16

 
Kategori
Sinema
 

Karlar kralı Norm....

Karlar kralı Norm....
 

Sizlere sömestir tatilinde torunumla gittiğim “Karlar kralı Norm” adlı animasyon filminin tanıtımını yapmak istiyorum.

Norm bir kutup ayısıdır ve Kuzey Kutbu'nda yaşamaktadır. Birçok kişi kutup ayılarıyla penguenlerin nerede yaşadıklarını karıştırır. Penguenler Güney Kutbu'nda, kutup ayıları ise Kuzey Kutbu'nda yaşarlar. Bunu da yeri gelmişken hatırlatayım.

Norm çok vicdanlı bir ayıdır. Avına acıdığı için başka hayvanları yemez. Onlara sevgi gösterir. Bütün hayvanlar da kutup ayısı Norm’u çok severler. Bir kutup ayısını asla rahatsız etmeye gelmez! Kutup ayıları için çok şey söylenebilirse de Norm bu yüzden  tipik bir kutup ayısı sayılmaz. Hayvanlar Kuzey Kutbu'nda kendi başlarına yaşamakta, insanlar tarafından rahatsız edilmemektedirler. 

Bir gün bir turist grubu Kuzey Kutbu'na gelir. Bölgede hiçbir konut olmaması, burasının potansiyel bir yaşam alanı olabileceği düşüncesini insanların aklına getirir. Zaten bugün insanların kalabalık olarak yaşadığı birçok turistik yer, önce o yöreye giden turistler tarafından keşfedilmemiş midir? Buyrun bakın, günümüzde zamanın tatil yöreleri olan bölgeler şu anda yerleşim yeri olmuş durumdadır. New York’lu bir iş adamı Kuzey Kutbu'na, Norm’un yaşadığı alana model bir ev yapmak ister ve yapar da. Artık sıra bu alanı pazarlamaya gelecektir. Ancak orada yaşayan hayvanlar bu durumdan çok rahatsız olurlar ve kutup ayısı Norm’u yaşam alanlarına lüks evler yapmasına engel olmak için 3 tane kunduzla birlikte New York’a gönderirler.

Çılgın iş adamı Kuzey Kutbu'nda evlerin tanıtımını yapmak için ayı postu giymiş insanlar kullanır ve onları konuşturarak, insanları buraya davet eder ve evlerin bir türlü reklamını yapar. Ancak Norm bütün bu oyunları bozar, yanındaki 3 tane kunduz arkadaşıyla birlikte çılgın iş adamının oyununa engel olur. İş adamının gönderdiği ilk etap evler bir fırtınada gemiyle birlikte batar. Böylelikle proje de suya düşer.

Günümüzde ormanları yok ederek yeni konut alanları arayan kapitalist sistem, dağa taşa bile konut yapmaktadır. Hele arkalarında siyasi bir güç de varsa kısa zamanda ülkenin zenginleri arasında yer almaktadır. Her ne kadar Karlar Kralı Norm çocuklara yönelik bir animasyon filmi ise de aslında ders alınacak bir film olarak dikkatleri çekmektedir.

Tanıtım filminin linki aşağıdadır.

 https://www.youtube.com/watch?v=FV2cNGPlfSs 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..