Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Karmakarışık

Önemli sözleri önemsiz kişilerden duymaya, anlamaya çalışmaya pek meyilli değiliz. Bu genellikle tüm insanların ön yarısıdır. Kim dilenci kılıklı birinden nasihat dinlemek ister ki? Bu yüzden fikirler mutlaka önemli kişilerden çıkmalıdır ki, bizler onları referans gösterebilelim değil mi?

Blog yazarlarının büyük bir çoğunluğunun da ünlü olmak veya bu işten maddi bir gelir beklemedikleri her şeyden önce yazılarının bir patronu olmaması nedeniyle herhalde en özgür yazabilen yazarlar! Ancak ülkemizin hassas bir durumu var ve özellikle son yılarda birkaç sıfatı arka arkaya sıralayınca derhal birileri alınıyor. Hemen başlıyorlar reklam yapmaya. Hatta hakaret etmeye. Gün öyle bir aşamaya geldi ki, özellikle birçok kurumda kurum içi çatışmalarda doğrudan bundan beş yıl önce moda olan şeyler şimdi işten atılma, işsiz kalma, koltuğunu kaybetme nedeni olabiliyor. İnsanların adalet istedikleri yok aslında, sadece hakları olmayandan daha da fazlasını istiyorlar. Ben doğrusu Türkiye bir bütün ise, insanlar çeyreğin çeyreğinin parçası olmak için can atarlar da neden bütünün parçası olmak istemezler anlayamıyorum. Bunu dediğim zaman “Türkiye’de ve dünyada asla adalet olmadı” diyorlar. Haklı olabilirler. Ben de bunu söyleyebilirim. Doğrudur, dünya aptalların ve iyilerin çok az yaşayabildiği yer olmuştur. Zararsızların zararlıların hedefi ve yemi olmuştur,  otla beslenenler etle beslenenlere yem olmuştur. Onlar hayvan ne yapsınlar aslan eti yemek zorundadır, inek otu yemek zorundadır. Ot dile gelse belki de o da inekten şikâyetçi olacaktır ama kimsenin otun inekten, ineğin aslandan şikâyetlerini dinleyecek vakti var.

Söz veya eser değerli! Birinin eseriyse dikkate alınıyorsa o zaman gündüz ve gece gökyüzüne bakmak yeterli.

1 Mayıs Pazar günü saat sabah 09.15’te Ankara’da uçaklar görünmüyor da araklarından en az iki sıra halinde çizgi devam ediyor. Bazı uzamanlar bunların toplumu ilaçlama uçakları olduğunu söylüyorlar. Normal şartlarda gökyüzünde uzunca bir süre bu şekilde biz iz kalmasının mümkün olmadığını söyleyen uzmanlar, özellikle büyük şehirlerde bu ilaçlamanın sık sık yapıldığını belirtiyorlar. İlaç derken, herhalde kötü ilaçlama değildir. Yani hemen aklımıza kötü şeyler getirmeyelim. Uyku ilacıdır, uyku…

Winston ChurchilI’i önemli yapan İngiltere’dir. Savaşın kazanan tarafı olmasıdır. Hitlerin 2. Dünya Savaşının kazananı olduğunu düşünsenize, kim bilir şimdi hangi ünlü Alman veya Japon generalin sözleri referans kaynağıydı. Naziler ne mükemmel insanlardı. Belki de bazı dinler onları övmek için ayet bile uydurabilirdi. Binlerce yıl önce varlığından dolaylı olarak haberdar olduğumuz “Sümerleri” düşünün, şimdi yoklar ve bugünkü var olanlar gelecek yıllarda olmayacaklar.  Hal böyleyken bugünün doğruları bugünün doğrularıdır ve doğrular sürekli değişebilir. Öküzün boynuzundaki dünyadan günümüze çok şeyler oldu ve olmaya devam ediyor. Önemsizleri önemli yapan veya tam tersi kimdir ve bugün geçerli olanlar kim bilir yarın ne olacaktır?

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..