Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '11

 
Kategori
Çocuk Kitapları
 

Karne hediyesi masal...

Karne hediyesi masal...
 

Müge yedi yaşında...


Bir varmış bir yokmuş. Müge isminde küçük ama çok çalışkan çok akıllı su damlası varmış. Müge isimli su damlasının bir gün canı çok sıkılmış. Canı çok sıkılan küçük su damlası Müge dolaşmaya çıkmış. Gökyüzüne yükselerek bulutların arasında dolaşmaya başlamış. Küçük su damlası Müge bir buluttan diğer buluta zıplayarak oyun oynuyormuş. Pembe ve kocaman bir bulut görmüş. Hemen zıplayıp pembe bulutun üstüne çıkmış. Pembe bulutun üstüne bastığında bir ses duymuş. 

"A a a yavaş olsana biraz. Canımı acıttın… " 

diye başka bir su damlası bağırmaya başlamış. Küçük su damlası Müge yanlışlıkla onun ayaklarına basmış. Küçük su damlası Müge hemen özür dilemiş. 

"Çok af edersin. Seni fark edemediğim için üzgünüm. Canın çok acıdı mı?..." Demiş. 

Diğer su damlası Müge’den biraz daha büyükmüş… 

"Pekala o zaman bir daha ayaklarıma basma olur mu?..." Demiş. Elini uzatıp küçük su damlası Müge’nin ellerini tutmuş. Sonra kendisini tanıtmış. 

"Ben de bir su damlasıyım. Senden biraz daha büyüğüm. İsmim de Ece..." demiş. Böylece iki su damlası tanışıp arkadaş olmuşlar. Pembe ve büyük bulutun üzerinde oynamaya başlamışlar. Elele tutuşarak bulutların üzerinde gezmişler. Müge ve Ece bulutların üzerinde atlamışlar, zıplamışlar oynamışlar. Akşamın olduğunu anlamamışlar. Hava o kadar çok soğumuş o kadar çok soğumuş ki Müge ve Ece çok ama çok üşümüşler. Birbirlerine sıkı sıkı sarılmışlar. Ama soğuk havaya dayanamayıp kocaman pembe bulutun üzerinde derin bir uykuya dalmışlar. Sonra da donmuşlar ve buz olmuşlar…Üzerinde uykuya daldıkları kocaman pembe bulutun nefesi sıcakmış. Pembe bulut nefesiyle Müge ile Ece nin yüzüne doğru yavaşça üflemiş. Birbirine sarılıp uyuyan iki donmuş su damlası böylece biraz yumuşayıp buz olmaktan kurtulmuşlar. Hemen bembeyaz kar tanesi oluvermişler. Bulutların arasından zıplayıp boşluğa atlamışlar. Sonra yavaş yavaş aşağılara doğru uçarak yeryüzüne inmeye başlamışlar. Yeryüzünde sokaklarda kar oynayan bir sürü çocuk bunları görünce çok sevinmiş. "Kar tekrar yağmaya başladı yaşasın kar yağmaya başladı" Diye sevinerek evlerine girmişler… 

Müge ve Ece isimli iki küçük su damlası da bir derenin suyuna karışıvermişler. Derenin suyuyla beraber uzak denizlere doğru yola çıkmışlar… Daha sonra ikisinin de çok çok arkadaşları olmuş. Kış geldiğinde yağmur damlası veya kar tanesi olmuşlar. Yaz geldiğinde buhar olup bulutlara çıkmışlar.Diğer su damlası arkadaşlarıyla hep oynamışlar. Ama Müge ve Ece isimli iki su damlası birbirlerinden hiç ayrılmamışlar. 

 
Toplam blog
: 161
: 735
Kayıt tarihi
: 26.01.08
 
 

1955 yılının, aydınlık Nisan sabahlarından birinde; 22 Nisan sabahı duyulmuş ilk avazlarım… Üsküdar ..